Inno Tähismaa • 28. juuni 2002 kell 10:45

Harju tänava rahvaküsitluse tulemused selguvad esmaspäeval

Tallinna linnavalitsuse algatatud Harju tänava tuleviku teemalisele rahvaküsitluse tulemused selguvad esmaspäeva hommikul.

Linnavalitsuse rahvaküsitluse büroo juht Liina Kilemit ütles, et täna, homme ja ülehomme toimuva küsitluse osalejate arvu ja küsitluskohtade kohta saab infot internetist linnavalitsuse <#aadressil=http://www.tallinn.ee/est/linna_juhtimine/linnakantselei/struktuur/avalike_suhete_teenistus/struktuur/rahvakysitluse_byroo/linnaelanike_kysitlus>.

Kilemit ütles, et tema ülesanne on küsitluse puhul tegeleda asja organiseerimisega. Küsitluspunktide käigushoidmisega tegelevad linnaosade komisjonid. Küsitlejateks on linnaosavalitsuste töötajad, samuti rahvastikuregistri töötajad.

Kilemit ütles, et raske on prognoosida, kui palju inimesi küsitlusel osaleb. Tema sõnul on tegemist Eestis pretsedenditu sündmusega. Eestis pole seni rahvahääletust kasutatud.

Kilemit ütles, et kui küsitlusel osalejad pooldavad Harju tänava ääres haljasala, siis see sinna ka jääb. Eesti Päevalehe tellitud küsitluse põhjal eelistab 72% tallinlastest Harju tänava ääres haljasala.

Linnavalitsuse rahvaküsitluse büroos töötab kokku kaks inimest. Lisaks 12 000 kroonise kuupalgaga juhtivspetsialist Kilemitile on ametis peaspetsialist, kes saab 10 000 krooni kuus palka.

Kokku on esimese küsitluse eelarve maht 363 100 krooni. Eelarve kinnitab täna linnavalitsus oma istungil. Eesti Päevalehe tellitud küsitlus maksis 5000 krooni.

Linnavalitsuse järgmine küsitlus võib tulla seoses laste tasuta koolilõunatega. Volikogu Mõõdukate fraktsioon tegi ettepaneku panna rahvahääletusele tasuta koolitoidu andmine kõigile Tallinna üldhariduskoolide õpilastele. Linnavalitsus võttis mõned nädalad tagasi seisukoha, et on ettepanekuga nõus, aga eelarves pole võimalusi tagada tasuta lõuna kõigile õpilastele. Linnavalitsuse ettepanek on hääletada valitsuse ettepanekut tagada lõuna 1-4. klassi õpilastele.

Hetkel kuum