5. juuli 2002 kell 9:32

Riigikogulastel pole erisoodustusi, mis võimaldaksid arveldusarveta toime tulla

Riigikogu liikmetel pole ettevõtte krediitkaardilaadseid erisoodustusi, mis võimaldaksid ilma arveldusarveta hakkama saada.

?See on muidugi imelik asi, kuid sularaha omamine on ka imelik,? kommenteerib arveldusarvete puudumist EBSi majandusarvestuse õppetooli juhataja Jaan Alver. ?Võibolla on perekonnas selline inimene, kes oste teeb ? võibolla teeb ostud abikaasa ja annab ka igapäevase raha.?

Riigikogu pearaamatupidaja asetäitja Seine Kichno kinnitab, et väljastpoolt Tallinna pärit rahvaesindajatele kompenseeritakse sõidukulud ja elamine ning antakse 80 krooni päevaraha. Kõigile riigikogulastele makstakse seadusega ette nähtud maksuvaba esindustasu, mis moodustab ühe viiendiku ametiisiku kuupalgast.

Riigikogu juhatuse otsusega 2000. aasta detsembrist saavad Riigikogu fraktsiooni ja komisjoni esimehed üheteistkümnel kuul aastas transpordikompensatsiooni 3600 krooni ja lihtliikmed 3100 krooni kuus. Transpordikompensatsiooni üks võimalus on kasutada taksokaarti.

Hetkel kuum