26. juuli 2002 kell 9:08

Microsoft suurendab tööjõudu

Microsoft teatas eile, et tõstab Windows XP hea müügi tõttu uuringu- ja arenduskulusid 20% ning töötajate arvu 10% võrra.

Tarkvaragigandi <GR#US.MSFT> juht ja rajaja Bill Gates teatas eile, et nad kergitavad uuringu- ja arengukulutusi 5,3 mld dollarini (83 mld krooni) ja tõstavad töötajate arvu 5000 inimese võrra, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

'Me tõstame tuleviku nimel oma investeeringute mahtu,' teatas Gates 300le analüütikule ja reporterile.

Kuigi Microsofti teatel on tema uut operatsioonisüsteemi müüdud 46 mln koopiat, ehk kiiremini kui ühtegi teist ettevõtte tarkvara kunagi varem, rõhutas ta oma pöördumises korduvalt, et ettevõte peab edasi arenema uutele aladele.

Oma presentatsiooni käigus visandas Microsofti juht kuulajatele tarkvaratootja paari järgmise aasta strateegia, milles ta näeb ette, et kliendid liiguvad internetipõhisele arvuti- ja teenuste kasutamise turule kolme arenguastme kaudu.

Analüütikute sõnul on Microsofti agressiivne trügimine internetipõhilisele teenuste turule riskantne, kuid ka potentsiaalne tulu võib sealt tugev tulla.

Eile langes Microsofti aktsia USAs 7,35%, tasemeni 42,83 dollarit.

Hetkel kuum