1. august 2002 kell 8:00

PM: Res Publica juhiks pürgiv Palts kohtab vastuseisu

Isamaaliidust Res Publicasse üle läinud Tõnis Palts pürib augustis erakonna juhiks praeguse esimehe Rein Taagepera toetuseta.

Professor Taagepera rääkis juuli keskel Res Publica volikogus esinedes, et uus esimees ei peaks tulema nende poliitikute seast, kes hiljuti on mujalt parteidest hiljuti parteistunud Res Publicasse üle tulnud.

Ühe Res Publica liikme kinnitusel põhjendas Taagepera volikogus oma seisukohta asjaoluga, et selline esimees ei läheks kokku partei «uue» imid?iga, mis vastandub kõigile teistele «vanadele» erakondadele.

Res Publica teised esimehekandidaadid on Estonian Business Schooli rektor Olav Aarna, erakonna peasekretär Ken-Marti Vaher, endine presidendi kantselei direktor Urmas Reinsalu, riiklik lepitaja Henn Pärn ning Res Publica juhatuse liige, endine põllumajandusministri nõunik Lauri Aaspõllu.

Hetkel kuum