30. august 2002 kell 14:54

Pühapäevast kaovad alkohoolsed joogid tänavakaubandusest

Vastavalt kehtimahakkavale alkoholiseadusele ei tohi alates 1. septembrist kioskites ja paviljonides enam müüa alkohoolseid jooke.

Lisaks alkoholimüügi keelamisele tänavakaubanduses toob seadus kaasa veel teisigi muudatusi, teatas majandusministeerium. Alkoholi sisse- ja väljavedu ning hulgi- ja jaemüüki teostavad ettevõtjad peavad olema kantud riiklikku erinõuetega tegevusaladel tegutsevate ettevõtjate registrisse. Alkoholi tootmine peab toimuma vastavalt alkoholiaktsiisiseadusele aktsiisilaos ja selleks on ettevõtjal vaja omada aktsiisilao tegevusluba.

Alkohoolse joogi jaemüügil ei ole edaspidi tegevusloa omamise nõuet. Õiguse kaubelda annab kauplemisloal olev märge. Vastava märke tegemise otsustab luba väljastav kohalik omavalitsus.

Majandusministeeriumi kaubandusosakonna juhataja Margus Suigi sõnul on seaduse eesmärgiks piirata alaealiste alkoholi kättesaadavust ja muuta lihtsamaks ning läbipaistvamaks alkoholi tootmise, maaletoomise ja müügiga kaasnevat bürokraatiat. 'Eelkõige on oluline võimalikult piirata laste ligipääsu alkoholile.' vahendas majandusministeerium Suigi sõnu.

Hetkel kuum