• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMT ja Eesti Telefon kasvatavad kasumit

  Aasta algusest loobus Eesti Telefoni teenustest 35 000 klienti, neist viimase kolme kuu jooksul 6000 klienti. Eesti Telefoni grupi äritulud kahanesid kolmandas kvartalis ligi 9 protsenti ehk 62 mln krooni võrra, 631 miljonile kroonile.
  Eesti Telefoni grupi puhaskasum kasvas 65 miljonile kroonile, mullu samal perioodil teenis Eesti Telefon vaid 2 miljonit krooni kasumit.
  Ettevõtte selgitusel on tulude vähenemine tingitud kõnesidetulude langusest. Tulud riigisisestest kõnedest kahanesid 18, tulud rahvusvahelistest kõnedest 10, püsitelefonidelt mobiilivõrku tehtavatelt kõnedelt 10. Eesti Telefon hindas oma turuosaks kogu turul 89 ja rahvusvaheliste kõnede turul 73.
  Eesti Telefoni tulud internetist ning andmesidest on aastaga peaaegu kahekordistunud, kasv on 81. 2002. aasta üheksa kuuga on Eesti Telefon paigaldanud 7245 ADSLi ühendust, mis moodustab kolmandiku kõigist ADSLi teenuse kasutajatest.
  ET tulud sissehelistamisest kahanesid 42, kuigi ettevõtte turuosa kasvas selles valdkonnas 95 protsendile. Eesti Telefoni kogutuludest moodustab sissehelistamine vaid 3.
  ?Praegu ei ole teenuse täielikku kadumist veel ette näha, kuigi tänu ADSLi edule on sissehelistamise kasv pidurdunud,? sõnas Eesti Telefoni juht Valdo Kalm.
  ASi EMT grupi puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis 16,4, 249 mln kroonile, aasta varem oli sama näitaja 214 mln krooni. EMT äritulud kasvasid kolmandas kvartalis võrreldes aasta varasemaga 11,4, 635 mln kroonile.
  Kolmandas kvartalis sai EMT 8000 uut klienti. Septembri lõpu seisuga on EMT-l 414 000 klienti, neist kasutas kõnekaarti 144 000, ülejäänud on lepingulised kliendid.
  EMT hinnangul kasvab Eestis mobiiltelefonide kasutajate arv järgmise aasta lõpuks 70 protsendini elanikkonnast, praegu on see umbes 60 protsenti.
  EMT juhatuse liige Jüri Teemant sõnas, et EMT hindab oma osa septembri lõpu seisuga ligikaudu poolele turust.
  Pidevalt väheneb EMTs keskmine kliendi kohta teenitav tulu, mis oli septembris 433 krooni ehk 3 krooni vähem kui mullu samal ajal.
  ?Konkurendi tulemused on head, aga üllatusi ei olnud,? kommenteeris EMT majandustulemusi Radiolinja Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen.
  ?Tulemustes pole toimunud mingit suurt muudatust võrreldes teise kvartaliga. Eesti Telefonil läheb endiselt väga hästi,? ütles Unineti juhatuse esimees Markus Nisula.
  Tele2 juhatuse esimees Üllar Jaaksoo sõnas, et tema arvetes on pidurdumas EMT poolt turule peale surutavate majanduslikult kahjulike toodete arendamine. Ta märkis, et EMT turuosa langus on jätkunud.
  ?Alates päevast, mil riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja nende haldusalas olevad ettevõtted hakkavad korraldama teenuste avalikku hanget, kiireneb see veelgi,? ütles Jaaksoo.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karuturud hakkavad ilmet võtma üle maailma
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Karuturud hakkavad ilmet võtma üle maailma
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Eesti betoonitootja müüakse Saksa firmale
Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern Schwenk ostab Eesti betoonitootja AS Betoonimeister enamusosaluse.
Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern Schwenk ostab Eesti betoonitootja AS Betoonimeister enamusosaluse.
Uus seadus vähendas välismaise tippspetsialisti palganõuet
Tänavu mai lõpus jõustus välismaalaste seaduse ja välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse muutmise seadus, millega võeti vastu mitu olulist muudatust seni kehtinud regulatsioonides, kirjutas vandeadvokaat ja advokaadibüroo Tark partner Allar Aru Äripäeva teabevara “Õigusuudiste” rubriigis.
Tänavu mai lõpus jõustus välismaalaste seaduse ja välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse muutmise seadus, millega võeti vastu mitu olulist muudatust seni kehtinud regulatsioonides, kirjutas vandeadvokaat ja advokaadibüroo Tark partner Allar Aru Äripäeva teabevara “Õigusuudiste” rubriigis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.