• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia ja IBM valmistasid rõõmu

  Eile tegid aktsiaomanikele oma kvartalitulemustega head meelt maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia ning tehnoloogiafirmade seas maailmas sama kohta hoidev IBM.
  Päev algas Euroopa turgudel roosiliselt, kuna kolmapäeva hilisõhtul oli IBM teatanud oma prognoositust suuremast kvartalikasumist. Seda numbrit alandas küll ligi 400 mln dollari võrra kõvakettaid tootva üksuse kahjum. Kuid kuna tehnoloogiagigandil on kavatsus see üksus Hitachile müüa, siis sellega enam turul ei arvestada. IBM rõõmustas investoreid veel sellega, et turgudel enim jälgitav teenuste divisjon tegi kvartaliga tugeva paranemise ning IV kvartali osas ta oma eesmärke ei alandanud.
  Kell 12 oma kvartalitulemused avaldanud Nokia hoidis investorid, eriti aga need, kes tehnoloogiaaktsiatesse investeerida armastavad, positiivse pinge all.
  Kuigi Nokia kolmanda kvartali käive jäi napilt turu ootustele alla, aitas hea kasumlikkus näidata ettevõttel prognoositust suuremat III kvartali kasumit.
  Ettevõtte juhi Ollila sõnul ootab ta IV kvartaliks võrreldes aastatagusega 2?5 käibe kasvu. Seda nii mobiiltelefonide kui ka võrguseadmete üksuselt. Ollila näeb nimelt märkimisväärset arengut kolmanda põlvkonna võrgu WCDMA standardi turule toomises. Too viimane meeldis eriti sellest ärist enam sõltuvale Ericssonile. Täna oma kvartalitulemused avaldav Ericsson tõusis eile isegi Nokiast enam. Kella 18 ajal oli eile seis 14,8 ja 10,4.
  USAs domineeris eile hommikul lisaks IBMi tulemustele veel ka AMD. Mikrokiipide tootja Inteli peamine rivaal tõusis eile hommikul ligi veerandi, kuna teatas investoritele kulude vähendamise ning IV kvartali 20st käibekasvu .
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Tulusa äri võti: andmepõhine otsustamine
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.