• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika eirab börsisüsteemi

  Eile ei kerkinud Tallinna börsil ühegi põhinimekirjas kaubeldav aktsia hind. Suurima languse tegi Hansapanga aktsia, mis odavnes 0,88 protsenti 211,23 kroonini.
  Hansapank oli ka 14,2 miljoni krooniga enimkaubeldav väärtpaber, millega sooritati 18 tehingut. Taas sooritati Hansapanga aktsiatega kauplemispäeva viimastel minutitel kolm blokktehingut mille käigus vahetas omanikku veidi üle 50 000 aktsia.
  Investornimekirja suurim tõusja oli Baltika aktsia, mille hind kerkis 4,44 protsenti 36,77 kroonini. Tõsi sooritati üks tehing, mille käigus vahetas omanikku 500 aktsiat.
  Üleeile teatas Baltika, et uue moebrändi Monton müügiedu aitas grupil kasvatada jaemüüki 43 protsendi võrra. Pressiteadet levitati uudisteagentuuridele ja ajalehtede toimetustele. Börsisüsteemi kaudu nii olulist informatsiooni väikeinvestoritel polnud võimalik saada.
  Taas olid eelistatud seisuses informatsioonile lähemal seisvad inimesed/institutsioonid. Esmaspäeval kerkis Baltika aktsia hind 2,3, 35,20 kroonini. Käive oli Baltika kohta suhteliselt suur ? pea miljon krooni. Ostuhuvi tekkis pärast pressiteate levitamist ning aktsiate kogused, mis omanikku vahetasid, olid suured ? 1 000 kuni 10 000tuhandelised kogused.
  Pärast kahe kuu pikkust vaheaega sooritati üks tehing Hüvitusfondi VIII seeria võlakirjaga, mille käigus vahetas omanikku 22 võlatähte. Võlatähe, mille lunastamistähtaeg saabub 20. novembril, hind kerkis 0,38 protsenti 106,50 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".