• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Otsekorraldus on odavaim

  Otsekorraldust kasutavate ettevõtete hulk on suuremates pankades viimase aasta jooksul pea kahekordistunud, ulatudes näiteks Hansapangas ca kolmesajani. Eriti on viimasel ajal suurenenud elamu- ja korteriühistute arv, mis võimaldavad teenuste eest otsekorraldusega tasuda.
  Kõige enam on kliendid sõlminud otsekorralduslepinguid telefoni-, elektri, kaabellevi-, kindlustuse, ajalehtede ja ajakirjade tellimuste, vee ja jäätmekäitluse teenuste eest tasumiseks.
  Otsekorraldus on maksja, makse saaja ja panga vaheline kolmepoolne kokkulepe, millega maksja annab saajale korralduse saata temale esitav arve panka. Pank debiteerib maksja kontot arvel märgitud summas ning kannab selle üle makse saajale. Arve saadetakse ka kliendile koju, nii et arvel olevat summat saab kontrollida ja vajadusel vaidlustada.
  Võrreldes püsikorraldusega, kus pank kannab perioodiliselt kindla summa kliendi kontolt makse saaja kontole, sobib otsekorraldus kõikuva suurusega maksete tasumiseks, sest pank kannab makse saajale üle tema poolt nõutava summa. Kui otsekorralduse puhul on ülekanded tasuta, siis püsikorralduse teostamine maksab sõltuvalt pangast 2?4 krooni. Lepingute vormistamine on mõlemal juhul tasuta.
  Suurtes pankades on ülekanne tasuline ka internetipangas. Erandina on viimane tasuta Hansapangas noortele ja eakatele ning Ühispangas püsikliendiprogrammiga Saldo klubi liitunuile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Ortodontide palgatase ulatub 9000 euro kanti
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.