• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teeleht ravib köha

  Rahvapärimuse järgi aitab teeleht armastust võita. Jaanipäeval tuleb enne koitu üles tõusta ja teeleheseemneid korjata. Kui nendest valmistatud teed ihaldatule pakkuda, sündivatki kustumatu kirg.
  Kuivatatud teelehtedest valmistatud teed kasutatakse eelkõige kõigi hingamisorganite haiguste puhul, kuna sel on tugevad röga lahtistavad omadused. Teelehetee on kasulik neile, kes sageli köhivad, kel hääl ära või kel muidu nõrgad kopsud, ent ka kuiva läkaköha puhul. Selleks ei maksa lehti keeta, vaid kuuma veega üle valada ning lasta kümme minutit kaane all tõmmata. Lisada võib sidruniviilu ja 1 lusikatäie talumett. Ka kuuma piimaga mõjub teelehetee köha korral hästi. Teed tuleb juua soojalt ning kas või mitu klaasi päevas.
  Teelehega saab ravida mao- ja soolepõletikke. Tänu lõõgastavale toimele võtab see ära kõhuvalu. Teeleht pärsib pisikute kasvu soolestikus ning normaliseerib soolte tööd. Teeleht reguleerib maohappe eristumist, mistõttu sobib nii ala- kui ka ülehappesuse korral.
  Teeleht alandab vererõhku, kui see on kõrge, ja normaliseerib veresuhkrut ning kolesteroolitaset. Lisaks puhastab verd. Teeleheteed on kasulik juua sel, kel on halb veri, kahvatu jume, lööbed või sammaspool. Kilpnäärmehaigel on soovitatav aega-ajalt juua jahtunult üks klaas teeleheteed päevas. Soe kange teelehetee võtab kiiresti ära ka peavalu, sest mõjub närvikavale rahustavalt. Samuti puhastab see neerusid, suurendades vedeliku eritumist organismist.
  Teeleht on kasulik ka paarisrahvale, kel lapsesaamisega muret, kuna seda kasutatakse viljatuse raviks. Siin tassist-paarist abi ei saa, vaid teed tuleb juua kaua ? kolme nädala kaupa, üks nädal vahet pidades. Suhkrut tee sisse ei panda, seevastu mesi on õigel kohal.
  Autor: Juta Mölder
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.