• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mudaperekonnad kaotasid valimised

  Haapsalu volikogu valimised võitis üllatuslikult Res Publica nimekiri. Kaksikliidu erakonnad kaotasid Haapsalus nii toetajaid kui ka enamuse volikogus. Kahe linnapeakandidaadi ? Teet Kallasvee Res Publicast ja Urmas Sukles Reformierakonnast ? duelli võitis ülekaalukalt Kallasvee, kogudes peaaegu kaks korda rohkem hääli.
  Täpsem oleks küll öelda, et Sukles kaotas, sest Res Publicale andsid hääled valijad, kes olid tüdinenud mudaperekondade valitsemisest Haapsalus. Korruptsioonimaiguline askeldamine Laine aktsiatega, arrogantne juhtimisstiil, linnakese heakorrastamatus ja sotsiaalprobleemide eitamine said Haapsalu ?oravatele? saatuslikuks.
  Respublikaanid liidus Haapsalu isamaaliitlastega valitsevad linna eeloleval kolmel aastal. See ülesanne pole kerge. Ühelt poolt pingestavad võitjate leeri sisekonfliktid ja teisalt ootavad haapsallased suuri muutusi, mida lühikese kolmeaastase võimuperioodiga keerukas ellu viia.
  Valijal olevat väga lühike mälu. Haapsalu valijad toetasid ootamatult tugevalt isamaaliitlast Toivo Heina, kes oli kompromissitult kritiseerinud linnavalitsust. Talle andsid hääled arvatavasti valijad, kes mäletavad tema väikelinna kohta ?kohatult? julgeid avaldusi.
  Haapsalu valimistulemused olid kogu riigis erandlikud. Res Publica ja Isamaliidu edukas valitsemine Haapsalus võib tugevalt toetada neid erakondi ka eelseisvail Riigikogu valimistel.
  Mujal Läänemaal oli üllatusi vähe. Kalevi nõukogu ja Kullamaa volikogu esimehe Heino Priimäe nimekiri kaotas kohalikule suurtalunikule. Lihulas jätkub ebastabiilsus, sest ükski erakond ei saanud volikogus piisavat ülekaalu. Vormsi tulemused olid demokraatlikud. Valimised võitis saarel Isamaaliit, aga ühe koha said volikokku kõikide kandideerinud nimekirjade esindajad.
  Autor: Andrus Karnau
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Soome sai uue ükssarviku
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.
Playtech müüakse mitme miljardi eest Lisatud asutaja ning endise ja praeguse juhi kommentaarid
Austraalia hasartmänguautomaatide tootja Aristocrat Leisure ostab mängutarkvara tootva Playtechi.
Austraalia hasartmänguautomaatide tootja Aristocrat Leisure ostab mängutarkvara tootva Playtechi.