• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arendaja töö edu seisab kolmel vaalal

  Elamurajooni rajamine saab alguse ideest, milles peab esmatähtis olema tulevaste kruntide või kortermajade asukoht, seejärel tuleb määratleda sihtgrupp ning leida rahastaja.
  Üldiselt on arendamisprotsess suhteliselt keerukas ning aeganõudev ettevõtmine. Tuleb kokku puutuda mitmete ametiasutustega ja läbida mõnikord ehk liigagi suur bürokraatia. Aeganõudvam on detailplaneeringu koostamine.
  Ennekõike peab arendaja määratlema pidepunktid, millest arendusprotsessis lähtuda. Paika tuleb panna:
  - asukoht- sihtgrupp- rahastaja
  Finantseerimise poolelt on kõige suurem väljaminek kommunikatsioonide rajamine.
  Ebaprofessionaalselt arendatud eramurajooni ei õnnestu realiseerida ka väga heal kinnisvaramaakleril.
  Turustamise erinevad variandid:
  - kruntide müümine kommunikatsioonidega;- kruntide müümine kommunikatsioonideta;- kruntide müümine kommunikatsioonide ja poolelioleva eramuga;- kruntide müümine koos kommunikatsioonide ja eramuga.
  Kinnisvaraarendamise müügiedu seisneb üldjuhul perspektiivse asukoha valikus. Muidugi on asukoha valik seotud arendaja jaoks omakorda kulutustega. Tuleb kalkuleerida, kas kommunikatsioonide maksumus ei ole liialt kõrge, kas koostatava detailplaneeringuga on võimalik arendada ostjaskonna huvidele vastavate suurustega krunte, ehitada sobilikke eramud, kortereid jne.
  Asukoha valikul jälgib kinnisvaraarendaja kindlasti konkurentsi antud piirkonnas. Suhteliselt väike konkurents võimaldab teenida suuremat kasumit ning vähendada ühtlasi objektide müügiperioodi.
  Autor: Ronald Nermann
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Eesti e-rahaturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.