Viktoria Korpan • 29. oktoober 2002 kell 13:58

PRIA maksab homme üle 2 mln krooni koolipiimatoetust

Homme maksab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet 233 linna- ja vallavalitsusele II õppeveerandi kohta 2,1 mln krooni koolipiimatoetust.

Toetuse eest saab piima ja piimatooteid 563 koolis kokku 40 453 I-III klassi õpilast. Toetuse suurus õpilase kohta on 1,5 krooni koolipäevas ehk 52,5 krooni veerandi kohta, teatas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA).

PRIA inspektorid käisid Tartu-, Jõgeva- ja Valgamaal kokku üheksas omavalitsuses kontrollimas koolipiimatoetuse kasutamist ja selle üle arvestuse pidamist. Selgus, et kõigis omavalitsustes kasutati toetust sihipäraselt, kuid kahes vallavalitsuses ei olnud toetuse kasutamist kooli üldistest toitlustuskuludest eraldatud. Neile omavalitsustele tehti ettekirjutus ja anti tähtaeg koolipiimatoetuse kohta arvestuse sisse viimiseks.

Alanud õppeveerandil jääb dokumentide mittetähtaegse esitamise tõttu toetuseta 12 omavalitsust, kus on 612 I-III klassi õpilast. Seetõttu, et koolipiimatoetuse raames osteti mittelubatud tooteid, ei saa algaval veerandil toetust üks omavalitsus ja kaheksa kooli kokku 799 õpilasega.

Toetust saavate omavalitsuste ja koolide nimekiri on PRIA <#koduleheküljel=http://web.pria.ee>.

Hetkel kuum