31. oktoober 2002 kell 7:48

Börsiülevaade: fookuses Norma aktsia

Täna võib börsil näha odavnemist ja kauplemisaktiivsust Norma aktsia osas. Norma teatas eile õhtul, et võib ajutiselt oma tööjõudu koondada.

Peale eilse börsipäeva lõppu üllatas Norma investoreid sellega, et lisaks teadaolevale tööseisakule ettevõtte peamise idasuunalise partneri AvtoVazi juures tahab ettevõte ka ise inimressursi hulka paariks nädalaks vähendada.

Psühholoogiliselt võib see ettevõtte aktsiale küll täna Tallinna börsil mõju avaldada, kuigi üldjoontes vaevalt, et konkreetne seisak ettevõttele suurt mõju avaldab.

Norma aktsia nõrkust oli tunda juba eile. Viimased kaks kuud hästi stabiilselt 68-70 krooni vahel liikunud väärtpaber sulgus 67,75 kroonil (4,33 eurol) ehk 1,6 protsenti madalam kui päev varem. Ka 1,4 miljoni kroonini küündinud käive ületas tavapärast umbes paar-kolm korda.

Teisipäeval Tallinna börsil liideraktsiate osas pead tõstnud kasumivõtmine eile jätkus.

Teisipäeval päevasiselt veel 83,40 kroonini küündinud Eesti Telekomi aktsia sulgus eile juba allapool 80 krooni. Täpsemalt 79,95 kroonil (5,11 eurol) ehk 1,7 protsenti miinuses.

Möödunud reedel rekordilise kvartalikasumi avaldanud ja esmaspäeval juba 223 krooni alla liikunud Hansapanga aktsia sulgus 216,86 kroonil (13,86 eurol) ehk täpselt protsendi jagu madalamal kui päev varem.

Hetkel kuum