• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ISPA toel saavad Rapla, Valga ja Narva puhtama vee

  Eile ja täna Brüsselis toimunud ISPA juhtimiskomitee istungil kiideti heaks kuus Eesti esitatud projekti.

  Projektide raames rekonstrueeritakse Narva, Valga ja Rapla vee- ja kanalisatsioonisüsteem ning Narva Elektrijaamade tuhaärastussüsteem, teatas rahandusministeerium.
  Projektide kogumaht on 48,8 miljonit eurot, millest viit esimesena mainitut rahastatakse 75% ulatuses eelstruktuurivahendite arvelt. Narva Elektrijaamade tuhaärastussüsteemi rekonstrueerimist toetatakse aga ISPA abirahaga koguni 84% ulatuses, mis on Eestis esimene Euroopa Liidu poolse heakskiidu saanud vähem kui 25% omafinantseeringuga ISPA projekt.
  ISPA 2003. ja järgnevate aastate Eesti investeeringute alusdokumentideks on ISPA strateegiad, millele ootame kommentaare Rahandusministeeriumi kodulehel 15. novembrini.
  ISPA investeeringud Eestis põhinevad ISPA Keskkonnastrateegial ja ISPA Transpordistrateegial, mis on koostatud vastavalt Keskkonnaministeeriumi ning teede- ja sideministeeriumi poolt 2000. aastal. ISPA strateegiad kirjeldavad tänast olukorda ning investeeringuvajadusi Eestis. Mõlemat strateegiat uuendatakse kord aastas.
  ISPA (Instrument for Structural Policies for pre-Accession) on Euroopa Komisjoni abiprogramm kümnele Kesk- ja Ida-Euroopa kandidaatriigile. ISPA on loodud aitamaks parendada Kesk- ja Ida-Euroopa riikide keskkonna ja infrastruktuuri valdkondi ning viia neid lähemale Euroopa Liidus kehtivatele standarditele. ISPA projekte on võimalik heaks kiita üksnes juhul, kui need on ette nähtud ISPA keskkonna- või transpordisrateegias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
USA majanduskasv aeglustus ootamatult
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.