Viktoria Korpan • 8. november 2002 kell 11:46

Lahemaa ebaseadusliku lageraie kriminaalasi jõudis politseisse

Keskkonnainspektsioon andis täna Harju politseiprefektkuurile üle Lahemaa rahvuspargu ebaseadusliku lageraie suhtes algatatud kriminaalasja.

Keskkonnainspektsioon andis täna Harju Politseiprefektuurile üle 4. novembril algatatud kriminaalasja materjalid Luige kinnistul tehtud ebaseadusliku raie kohta, teatas inspektsioon.

Kõnealune uuendusraie on tehtud lageraiena Lahemaa Rahvuspargi piiranguvööndis, kus see on kaitstavate loodusobjektide seadusega keelatud. Lageraie käigus on piiranguvööndist raiutud ligi 600 tihumeetrit puitu, millega tekitati keskkonnale veidi üle miljoni krooni kahju.

Lageraie toimus ligi 12-hektarilisel alal, kus sellel kevadel tehti raiet lubatud viisil. Seekord raiuti maha peamiselt eelmisest raiest järele jäänud puud. Selle aasta jooksul on kinnistul ebaseaduslikult raiutud kokku <i>ca</i> 1000 tm puitu.

Juulikuus algatas Keskkonnainspektsioon kriminaalmenetluse samal kinnistul tehtud lageraie suhtes, mille käigus raiuti <i>ca</i> 4 ha suuruselt alalt 476 tm puitu. Kriminaalasja materjalid edastati prokuratuuri.

Hetkel kuum