• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti eelised ? odavus, asukoht, ärikultuur

  Välisinvesteeringute agentuur on tegevuse sihtriikideks valinud Suurbritannia, Saksamaa, Rootsi, Norra ja Soome, kust seoses tootmiskulude kasvuga on tekkinud vajadus viia tootmisoperatsioone odavamatesse riikidesse. Tulemusi on juba näha ? nt Hiltoni kõne- ja teeninduskeskuse toomine Tallinna; Valmos (Saksamaa) planeerib investeeringut spoonitootmisse Audru vallas; Yeomans (Suurbritannia) otsustas osa põllumasinate tarvikute tootmisest siia tuua; Rapid Granulator (Rootsi) alustas seadmete tootmist plastmassgraanulite valmistamiseks.
  Eesti on püsivalt atraktiivne Põhjamaadest pärit tootmisettevõtetele, sest need teenindavad põhiliselt oma regiooni turge. Asukoht on Eesti eelis konkurentsis teiste Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega Rootsist ja Soomest pärit investeeringutele. Tööjõukulutuste osas on kõik Kesk- ja Ida-Euroopa riigid enam-vähem võrdsed ja see eelis ELi riikide ees jääb püsima pikemaks ajaks. Eesti kahjuks räägib see, et enamik konkurente pakub välisinvestoritele toetusi ja soodustusi, eriti kapitalimahukatele ja palju töökohti loovatele ettevõtmistele.
  Statistika näitab, et ELi laienedes on hüppeliselt suurenenud investeeringud uutesse liikmesriikidesse. Ettevõtted laiendavad end turu ja ressursi pärast. Eestis pole kumbagi. Meie ainsaks suureks plussiks võib jääda see, et suudame pakkuda euroopalikku ärikeskkonda Venemaa turu läheduses. Seda eeldusel, et Eesti (ja ELi)-Vene kaubandussuhted on ideaalsed. Alles siis on kasu teistest Eesti tugevatest külgedest, nt arenenud infrastruktuurist. (Äripäev, 03.10.)
  Autor: Andrus Viirg
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.