Rivo Sarapik • 11. november 2002 kell 22:00

Tarbesõidukimüük tegi oktoobris rekordmüügi

Möödunud aasta tulemusele astus oktoobrikuine automüük juba praegu kannale, sest 2256st sõidukist, mis möödunud aastal müüdi, lahutab peale 10 kuu müüki vaid 19 sõidukit. Oktoobris müüdud 306 autot on aga selle aasta rekord. Küllap on sõidukiinvesteeringutes oma osa aasta lõpul ja ettevõtted kasutavad vaba raha ära.

Ebatavaliselt suure müügi tegi Iveco, mis tõstis end 21 müüdud tarbesõidukiga novembri kokkuvõttes neljandale kohale. Enim neist oli suuri, üle 16 tonnise massiga veoautosid.

Enim läkski oktoobris kaubaks suuri veokeid, mida müüdi 94 tükki. Nii kaugele ei küündi tavaliselt ükski klass. Scania Eesti ASi juhatuse esimehe Janno Karu ennustus, et tänavu müüvad nad juba kolmekohalise numbriga raskeveokeid, hakkab täide minema. Aasta esiviisikus vahetas Seatiga koha Iveco. Teised olijad on vanad. Esikoht endiselt Peugeot? päralt 370 autoga. Sellele järgneb Mercedes 331 tarbesõidukiga. Kolmas Citroen, millel 280 müüdud autot. Esikolmik on tänavu otsustatud, lõpliku järjestuse saab teada paari kuu pärast.

Hetkel kuum