Viktoria Korpan • 11. november 2002 kell 13:24

Uus pakenditehas Lagedil toodab Ericssonile ja Rootsi sõjaväele

Rootsi suurkontserni Nefab tänavu Eestis alustanud tütarettevõte loodab jõuda jooksvasse kasumisse juba järgmise aasta algusesse.

Sisuliselt suvel vineerpakendite tootmist alustanud tehases töötab hetkel 75 inimest, kellest suurem osa on Rae valla elanikud. Rae valda, Lagedile endise asfalditehase territooriumile uude tehasesse on investeeritud ASi Nefab Eesti tegevdirektori Erkki Susi sõnul 90 miljonit krooni.

?Praegu läheb väga suur osa, üle 90 protsendi toodangust ekspordile, müüki Eestisse alustasime alles sel sügisel,? ütles Susi. ?Eestis on meil veel ainult neli klienti, sealhulgas näiteks mobiiltelefoniosade tootja Nolato. Kuna meie toodang on eksportpakend, on klientideks need, kes toodavad ekspordile või teevad allhankeid.?

Ettevõte toodab vineerist pakendeid, klientide seas on tuntud telekommunikatsiooni-ja autofirmad, nagu Ericsson, Nokia, Alcatel, Motorola, Volvo, kuid ka Rootsi ja Saksamaa sõjaväed, kelle tellimusel valmistatakse NATO nõuetele vastavaid pakendeid. Pool Nefab Eesti toodangust läheb Susi sõnul Rootsi, sellele järgnevad Saksamaa, Soome, Poola, Hungari ja Prantsusmaa.

Hetkel kuum