13. november 2002 kell 8:17

Rootsi fondid ostsid aktiivselt Ericssoni aktsiaid

Rootsi fondid on kolmandas kvartalis jõudsalt ostnud Ericssoni aktsiaid samal ajal kui erainvestorid ja elukindlustusfirmad müüsid.

?Meil on Ericssonist positiivne ettekujutus ning leidsime, et aktsia hind oli seoses uusemissiooniga ning selle järel äärmiselt alla viidud,? ütles SEB fondide tegevjuht Björn Lind majanduslehele Dagens Industri.

SEB fondid ostsid kolmandas kvartalis üle 63 miljoni Ericssoni aktsia ning suurendasid oma osalust firma kapitalis varasemalt 1,4 protsendilt 1,9 protsendile, näitab SIS Ägarservice värske statistika.

Ka Nordea fondid, SHB/SPP fondid, Robouri fondid, Skandia Carlsoni fondid ja HQ fondid olid suured ostjad.

Nordea fondid kasvatasid osalust Ericssonis 62 miljoni aktsia võrra ? septembri lõpuks kokku 462 miljonile aktsiale, mis vastab 2,9%le kapitalist varasema 2,5% asemel.

Septembris oli Ericssoni aktsiate suurim ostja pensionifond Tredje AP-fonden, mis ostis madalaimal hinnatasemel 189 miljonit aktsiat. Kokku on fondil 196 miljonit Ericssoni aktsiat, mis vastab 1,3% kapitalist.

Hetkel kuum