• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi fondid ostsid aktiivselt Ericssoni aktsiaid

  Rootsi fondid on kolmandas kvartalis jõudsalt ostnud Ericssoni aktsiaid samal ajal kui erainvestorid ja elukindlustusfirmad müüsid.

  ?Meil on Ericssonist positiivne ettekujutus ning leidsime, et aktsia hind oli seoses uusemissiooniga ning selle järel äärmiselt alla viidud,? ütles SEB fondide tegevjuht Björn Lind majanduslehele Dagens Industri.
  SEB fondid ostsid kolmandas kvartalis üle 63 miljoni Ericssoni aktsia ning suurendasid oma osalust firma kapitalis varasemalt 1,4 protsendilt 1,9 protsendile, näitab SIS Ägarservice värske statistika.
  Ka Nordea fondid, SHB/SPP fondid, Robouri fondid, Skandia Carlsoni fondid ja HQ fondid olid suured ostjad.
  Nordea fondid kasvatasid osalust Ericssonis 62 miljoni aktsia võrra ? septembri lõpuks kokku 462 miljonile aktsiale, mis vastab 2,9%le kapitalist varasema 2,5% asemel.
  Septembris oli Ericssoni aktsiate suurim ostja pensionifond Tredje AP-fonden, mis ostis madalaimal hinnatasemel 189 miljonit aktsiat. Kokku on fondil 196 miljonit Ericssoni aktsiat, mis vastab 1,3% kapitalist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.