Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TKM kasum kasvas 9 kuuga pea neli korda

  Kaubamaja kontserni 9 kuu puhaskasum oli 31,9 mln krooni, käive ulatus 1,07 mld kroonini, kasvades aasta varasemaga võrreldes 6,5.
  Emaettevõtte Tallinna Kaubamaja käive moodustas 9 kuu tulemusest 398,5 mln krooni, kasvades mullusega võrreldes 4. A-Selveri 571,1 mln kroonine käive suurenes aasta varasemaga võrreldes 11 ja Tartu Kaubamaja käive kahanes 6 103,7 mln kroonini.
  III kvartalis kasvas TKM käive mullusega võrreldes 2,3 361 miljoni kroonini ja kasum 91 8,6 miljoni kroonini.
  TKM finantsdirektor Katrin Mühls lausus, et tulemustega võib üldjoontes rahul olla. Kuna mullu olid müügi- ja kasuminumbrid ebarahuldavad astuti samme nende parandamiseks. Mühlsi sõnul on laiendatud tulusate kaubagruppide müüki, vähendatud hankijaid ja täiendatud märgiportfelli.
  ?Numbritega võib rahule jääda, kui millegi kallal norida, siis pidevalt aeglustuva käibekasvu osas, ? lausus Ühispanga analüütik Sander Danil. Enim on käibekasvu alla tõmmanud emaettevõte. Kui veel poolaasta seisuga oli Kaubamaja käibekasv 7, siis 9 kuu seisuga vaid 4, mis tähendab, et III kvartalis käive ei suurenenud.
  Mühls tõdes, et emaettevõtte käivet mõjutas ligi neli kuud kestnud Laikmaa ristmiku remont, millest tulenev käibekaotus oli hinnanguliselt 10?11 mln krooni. Mida kuu edasi, seda tugevamaks Mühlsi sõnul ristmiku remondi mõju osutus, kõige tuntavam oli see septembris. Mühlsi kinnitusel oli ristmiku remondi mõju ühekordne, oktoobris, mil ristmiku remont oli lõppenud, näitas käive paranemise märke.
  Mühlsi sõnul on positiivne efektiivsuse kasv. Nii netokäive töötaja kohta kui ka müügipinna ruutmeetrite arv töötaja kohta kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 21. Keskmine töötajate arv kahanes samas 12. Varude käibekiirus suures 9 kuuga 16,5 ja puhaskasumimarginaal kasvas 3,3 korda, moodustades 9 kuu tulemuste baasil 3 mullu sama aja 0,9 asemel.
  ?Võrreldes mullusega on Kaubamaja kasumlikkus hea,? lausus Danil tõdedes, et ei näe probleemi selles, et teise kvartaliga võrreldes marginaalid III kvartalis langesid.
  Danili sõnul suudab TKM tänavu 55 mln kroonise kasumiootuse täita, mis tähendaks 52 kasvu. Käibekasv võib ulatuda üle 10 taseme, sest mullune võrdlusbaas on madal. Kuna kasumi osas Danil üllatusi ei oota, säilib aktsia 55 kr hinnasiht.
  TKM ei ole selgitanud, mida tähendab A-Selveri juhi väljavahetamisel tõstatatud agressiivsema strateegia vajadus. Mühlsi sõnul on nõukogu välja toonud agressiivsema turunduse vajaduse, konkreetne tegevuskava on valmimisel.
  Danili hinnangul on TKM muutunud tänu selgusetusele riskantsemaks investeeringuks. ?Tallinna Kaubamaja aktsia on muutunud riskantsemaks kui veel mõni aeg tagasi,? ütles ta.
  Tänavu maksis TKM rekordilise dividendi 10 krooni aktsia kohta. Järgmisel aastal analüütikud nii suurt dividendi ei oota, pigem peaks see jääma 2?3 krooni tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Kaupmees: kui vaja, otsime tarnija, kelle hinnad on vastuvõetavamad
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.