• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TKM kasum kasvas 9 kuuga pea neli korda

  Kaubamaja kontserni 9 kuu puhaskasum oli 31,9 mln krooni, käive ulatus 1,07 mld kroonini, kasvades aasta varasemaga võrreldes 6,5.
  Emaettevõtte Tallinna Kaubamaja käive moodustas 9 kuu tulemusest 398,5 mln krooni, kasvades mullusega võrreldes 4. A-Selveri 571,1 mln kroonine käive suurenes aasta varasemaga võrreldes 11 ja Tartu Kaubamaja käive kahanes 6 103,7 mln kroonini.
  III kvartalis kasvas TKM käive mullusega võrreldes 2,3 361 miljoni kroonini ja kasum 91 8,6 miljoni kroonini.
  TKM finantsdirektor Katrin Mühls lausus, et tulemustega võib üldjoontes rahul olla. Kuna mullu olid müügi- ja kasuminumbrid ebarahuldavad astuti samme nende parandamiseks. Mühlsi sõnul on laiendatud tulusate kaubagruppide müüki, vähendatud hankijaid ja täiendatud märgiportfelli.
  ?Numbritega võib rahule jääda, kui millegi kallal norida, siis pidevalt aeglustuva käibekasvu osas, ? lausus Ühispanga analüütik Sander Danil. Enim on käibekasvu alla tõmmanud emaettevõte. Kui veel poolaasta seisuga oli Kaubamaja käibekasv 7, siis 9 kuu seisuga vaid 4, mis tähendab, et III kvartalis käive ei suurenenud.
  Mühls tõdes, et emaettevõtte käivet mõjutas ligi neli kuud kestnud Laikmaa ristmiku remont, millest tulenev käibekaotus oli hinnanguliselt 10?11 mln krooni. Mida kuu edasi, seda tugevamaks Mühlsi sõnul ristmiku remondi mõju osutus, kõige tuntavam oli see septembris. Mühlsi kinnitusel oli ristmiku remondi mõju ühekordne, oktoobris, mil ristmiku remont oli lõppenud, näitas käive paranemise märke.
  Mühlsi sõnul on positiivne efektiivsuse kasv. Nii netokäive töötaja kohta kui ka müügipinna ruutmeetrite arv töötaja kohta kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 21. Keskmine töötajate arv kahanes samas 12. Varude käibekiirus suures 9 kuuga 16,5 ja puhaskasumimarginaal kasvas 3,3 korda, moodustades 9 kuu tulemuste baasil 3 mullu sama aja 0,9 asemel.
  ?Võrreldes mullusega on Kaubamaja kasumlikkus hea,? lausus Danil tõdedes, et ei näe probleemi selles, et teise kvartaliga võrreldes marginaalid III kvartalis langesid.
  Danili sõnul suudab TKM tänavu 55 mln kroonise kasumiootuse täita, mis tähendaks 52 kasvu. Käibekasv võib ulatuda üle 10 taseme, sest mullune võrdlusbaas on madal. Kuna kasumi osas Danil üllatusi ei oota, säilib aktsia 55 kr hinnasiht.
  TKM ei ole selgitanud, mida tähendab A-Selveri juhi väljavahetamisel tõstatatud agressiivsema strateegia vajadus. Mühlsi sõnul on nõukogu välja toonud agressiivsema turunduse vajaduse, konkreetne tegevuskava on valmimisel.
  Danili hinnangul on TKM muutunud tänu selgusetusele riskantsemaks investeeringuks. ?Tallinna Kaubamaja aktsia on muutunud riskantsemaks kui veel mõni aeg tagasi,? ütles ta.
  Tänavu maksis TKM rekordilise dividendi 10 krooni aktsia kohta. Järgmisel aastal analüütikud nii suurt dividendi ei oota, pigem peaks see jääma 2?3 krooni tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.