Raivo Sormunen • 18. november 2002 kell 22:00

Elluärganud börs kergitas aktsiaid

Reedel Tallinna börsil pead tõstnud positivism muutus eile liideraktsiate osas märksa tugevamaks. Börsitehingute koguarv tõusis selle kuu ning Äripäeva indeks viimase aasta kõrgeima tasemeni.

Sarnaselt reedega juhtis aktsiaturul väärtpaberite tõusu Eesti Telekomi aktsia, mis eile jõudis juba 86,68 kroonini (5,54 euroni). 3,6protsendiline päevane tõus kergitas aktsia tasemeteni, mida pole nähtud peale maikuu alguspäevi. Veidi vähem kui kolme ja poole krooni kaugusele jäi väärtpaberi 2002. aasta kõrgeim 90,12kroonine hinnatase (5,76 eurot).

Eesti Telekomi aktsiat võis veidi aidata see, et ettevõtte suuromanike Telia ja Sonera liitumine on peale eilset teadet, et Teliaga ühinemise on esialgselt aktsepteerinud ligi 95 Sonera aktsionäridest, praktiliselt kindel. Üht tugevat omanikku on senini peetud Eesti Telekomi arengu osas positiivsemaks kui kaht rivaalitsevat suurinvestorit.

Lisaks Eesti Telekomile olid tugevad ka teised liideraktsiad. Hansapanga aktsia hind tõusis 1,4 ning peatus 222,96 kroonil (14,25 eurol).

Norma aktsia sulgus 65,72 kroonil (4,20 eurol) ehk 1,2 kõrgemal kui möödunud reedel.

Möödunud nädalal reitingu-agentuuri Moody?s poolt positiivse reitinguväljavaate saanud Hansapanga aktsia oli väga lähedal oma psühholoogilisele barjäärile, milleks on sel kevadel saavutatud viimase viie aasta kõrgeim 224,69kroonine (14,36 eurot) hinnatase.

Hetkel kuum