• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elluärganud börs kergitas aktsiaid

  Reedel Tallinna börsil pead tõstnud positivism muutus eile liideraktsiate osas märksa tugevamaks. Börsitehingute koguarv tõusis selle kuu ning Äripäeva indeks viimase aasta kõrgeima tasemeni.
  Sarnaselt reedega juhtis aktsiaturul väärtpaberite tõusu Eesti Telekomi aktsia, mis eile jõudis juba 86,68 kroonini (5,54 euroni). 3,6protsendiline päevane tõus kergitas aktsia tasemeteni, mida pole nähtud peale maikuu alguspäevi. Veidi vähem kui kolme ja poole krooni kaugusele jäi väärtpaberi 2002. aasta kõrgeim 90,12kroonine hinnatase (5,76 eurot).
  Eesti Telekomi aktsiat võis veidi aidata see, et ettevõtte suuromanike Telia ja Sonera liitumine on peale eilset teadet, et Teliaga ühinemise on esialgselt aktsepteerinud ligi 95 Sonera aktsionäridest, praktiliselt kindel. Üht tugevat omanikku on senini peetud Eesti Telekomi arengu osas positiivsemaks kui kaht rivaalitsevat suurinvestorit.
  Lisaks Eesti Telekomile olid tugevad ka teised liideraktsiad. Hansapanga aktsia hind tõusis 1,4 ning peatus 222,96 kroonil (14,25 eurol).
  Norma aktsia sulgus 65,72 kroonil (4,20 eurol) ehk 1,2 kõrgemal kui möödunud reedel.
  Möödunud nädalal reitingu-agentuuri Moody?s poolt positiivse reitinguväljavaate saanud Hansapanga aktsia oli väga lähedal oma psühholoogilisele barjäärile, milleks on sel kevadel saavutatud viimase viie aasta kõrgeim 224,69kroonine (14,36 eurot) hinnatase.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.