19. november 2002 kell 9:45

Ikea mööblikontsern läheb Briti valitsusega kohtusse

Rootsi mööblikontsern Ikea läheb Briti valitsusega kohtusse, et kaitsta üht oma olulisemat äriideed ? ehitada oma kaubamajad linna serva.

Ikeal on Suurbritannias praegu 11 kaubamaja, mis kõik on rajatud nii nagu Ikeal tavaks suurlinnade serva suurte magistraalteede äärde, kuhu juurdepääs on peamiselt autoga. Briti asepeaminister John Prescott tahab aga sundida Ikeat väiksematele kauplemispindadele rohkem suurlinnade tsentrumis, kirjutab Dagens Industri.

Prescott, kes vastutab ka planeerimisküsimuste eest, peatas Ikea kavad ehitada järgmine uus mööblikaubamaja Stockporti lähistele Kesk-Inglismaal.

Teised suured kaubandusketid käsitlevad Ikea vaidlust Briti valitsusega kui pretsedendi loojat. Ka nemad soovivad jätkata suurte keskuste rajamist suurteede äärde linna serve, mis aga tekitab suure liiklusvoo ja ummikud ning tõmbab kliendid kesklinnast ära.

Hetkel kuum