Ülo Toomsalu • 19. november 2002 kell 6:58

Pärnu PM: Rannahotelli müük lükkub kohtuvaidluse tõttu edasi

Pärnu linnavalitsus kavatseb esitada erikaebuse Pärnu halduskohtu määrusele, millega kohus peatas Rannahotelli kinnistu võõrandamise.

Kohus rahuldas sellega kaebuse esitaja, Rannahotelli rentniku Scandic Hotels Eesti ASi taotluse.

Scandic Hotels Eesti AS esitas kaebuse Pärnu linnavalitsuse toimingule, milles keelduti rendilepingu kohta märke tegemisest kinnistusraamatusse, samuti linnavalitsuse korraldusele, millega kinnitati Ranna puiestee 5 kinnistu enampakkumise tulemused ja tehti majandusosakonna juhatajale ülesandeks korraldada ostu-müügilepingute ettevalmistamine.

Kaebaja põhjendas oma taotlust sellega, et Pärnu linn kavatseb vaidlustatava haldusakti, st linnavalitsuse korralduse alusel võõrandada kinnistu, see aga võib kaebaja õigusi pöördumatult kahjustada.

Scandic Hotels Eesti ASi juhatuse esimees Toomas Sildmäe ütles eile, et nad on vaidlusaluses küsimuses Pärnu linnavalitsusega juba kohtunud ja saavad kolmapäeval taas kokku. ?Ma loodan, et leiame küsimusele lahenduse. Aga me püüame oma õigusi kõigi seaduslike vahenditega kaitsta,? sõnas Sildmäe.

Rannahotelli müügi enampakkumisel ainsa pakkujana osalenud OÜ Memphis Trade?i kohta pole muud teada linnavalitsuselegi, kui et tegemist on 40 000kroonise osakapitaliga firmaga, millel varasem majandustegevus puudub. Müügitehingus esindas firmat Urmas Kink.

Toimetusele on vihjatud, et firma kavatseb hotellipidamisest loobuda ja Rannahotelli tulevikus luksuskorteriteks ümber ehitada, et need seejärel müüa.

Üks nimetuks jääda soovinud isik ütles, eile, et linna tegevust Rannahotelli müügil võiks nimetada püksipissimiseks, kus esialgu on küll hea ja soe tunne, kuid hiljem hakkab külm. ?Musta stsenaariumi kohaselt tuleb linnal hiljem kinni maksta kulud, mis tekivad, kui uus omanik praeguse rentniku minema kupatab ja inimesed tööta jäävad.?

Hetkel kuum