19. november 2002 kell 6:36

Statoil langetas äsja bensiini 98Euro ultima hinda 1,2 krooni liitrilt

Statoil langetas täna hommikul autobensiini 98 Euro ultima liitri hinda seniselt 10.85 kroonilt 9.65 kroonile.

Muidu oleks hinnavahe 95Euro ja kõrgema kvaliteediga kütuse 98Euro ultima vahel ebaõiglaselt suur, teatas Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik.

?Tarbijaile on viimastel nädalatel Eesti kütuseturul toimunud hinnasõda pakkunud soodsaid võimalusi bensiini 95 Euro ostuks, kuid meie hinnangul on turukonkurentsis tekkinud hinnalangus ajanud põhjalikult paigast erineva kvaliteeditasemega kütuste hinnaproportsioonid,? märkis Luik.

?Sestap otsustasimegi langetada ka 98Euro ultima hinda, et kütuse hind ei oleks ebaõiglane nende klientide jaoks, kelle sõidukid vajavad kõrgema kvaliteediga bensiini.?

Hede Kerstin Luige sõnul on tavatingimustes kvaliteediomadustest ja keskmistest tarnetingimustest lähtuvalt 98 Euro ultima bensiini ja 95 Euro bensiini hinnavahe umbes 60 senti liitrilt. ?Samasugust hinnaproportsiooni tahame oma klientidele pakkuda ka praegu. Teeme seda oma rahakoti arvelt, sest autojuhi jaoks ei ole ju vahet, kas hind on odavam kütuse maailmaturu soodsa konjunktuuri või Eesti kütuseturul toimuva hinnasõja tõttu,? rääkis Luik.

Tänase seisuga on Statoil madalamad kütusehinnad kehtestanud oma teenindusjaamades kõikjal Eestis.

Statoil omab ja opereerib Balti riikides 90 teenindusjaamast koosnevat jaemüügiketti: 22 Eestis, 32 Lätis ja 36 Leedus. Statoilile kuulub veel ka 9 automaatjaama, mis tegutsevad 1-2-3 kaubamärgi all. Peale kavandatavat Shelli teenindusjaamade ülevõtmist omab ja opereerib Statoil Baltimaades 157 teenindusjaamast koosnevat võrku.

Hetkel kuum