• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kindlustusmaksete maht kasvas viiendiku

  2002. aasta kümne kuuga laekus 1,78 miljardit krooni kindlustusmakseid, mis on 20 rohkem kui eelmise aasta sama perioodi jooksul. Elukindlustuse kasv on olnud traditsiooniliselt mõnevõrra suurem kui kahjukindlustusel, vastavad kümne kuu kasvunäitajad olid oktoobri lõpul 21 ja 20.
  Kindlustusmaksete järgi kuuluvad kolm suuremat kindlustusliiki kahjukindlustuse alla. Liikluskindluse, vabatahtliku sõidukikindlustuse (kasko) ja varakindlustuse eest kümne kuu jooksul makstud kindlustusmaksed moodustavad 71 kõikidest laekunud kindlustusmaksetest.
  Oktoobris laekus elukindlustusmakseid 37 miljonit krooni, mis on 8 rohkem kui septembris. Elukindlustuses on endiselt kindlustusmaksete järgi suurimateks liikideks kapitalikogumiskindlustus ja pensionikindlustus, mille eest laekus oktoobris kokku 31,1 miljonit krooni kindlustusmakseid, moodustades vastavalt 64 ja 20 kõikidest elukindlustusmaksetest.
  Võrreldes eelmiste kuudega on muutunud investeerimisriskiga elukindlustuse ja lisakindlustuste eest laekunud kindlustusmaksed sedavõrd, et lisakindlustustest on saanud kolmandaks suurim elukindlustuse liik. Kümne kuu jooksul laekunud elukindlustusmaksete kogumaht oli 336,24 miljonit krooni, moodustades 18,9 kõikidest kindlustusmaksetest. Kümne kuuga laekunud kindlustusmaksetest oli 47 täiendava kogumispensioni lepingute alusel makstud kindlustusmaksed, kokku 173 miljonit krooni.
  Kahjukindlustuse makseid laekus oktoobris 152 miljonit krooni, mis on 6,7 rohkem kui septembris. Kokku laekus kümne kuuga kahjukindlustusmakseid ligi 1,44 miljardit krooni.
  Kahjukindlustuse poolel on kindlustusmaksete järgi suurimaks kindlustusliigiks autode vabatahtlik kindlustus, moodustades 34 kõikidest laekunud kahjukindlustuse kindlustusmaksetest. Suuremahuline on endiselt ka kohustuslik liikluskindlustus, moodustades 31 kõikidest kahjukindlustuse maksetest. Kolmandal kohal on juriidiliste ja füüsiliste isikute vara kindlustus. Kokku laekus nende kolme kahjukindlustusliigi eest kümne kuuga 1,26 miljardit krooni kindlustusmakseid. Seejuures 86 kaskokindlustuse maksetest ja 55 varakindlustuse maksetest on laekunud juriidilistele isikutele, sealhulgas ka liisingühingutele osutatud kindlustusteenuse eest.
  Autor: Katrin Hanko
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.