Aili Sandre • 22. november 2002 kell 13:48

Enn Soosaar: must stsenaarium ei käivitunud

Eestis elamise ja töötamise turvalisust ei koteeri meie, hinnang tuleb välja teenida, kirjutab kolumnist Enn Soosaar esmaspäevases Äripäevas.

Hinnangu annavad Soosaare sõnul need, kes määravad reitinguid, langetavad investeerimisotsuseid, jagavad turistidele soovitusi. Kogu meie senisele arengule andnuks ränga tagasilöögi kumu, et julgeoleku halli tsooni jäetud Eesti ei suuda garanteerida loodetud ettevõtluskliimat, et riigis, millele NATO selja pööras, tunneb külastaja end ohustatult.

Palga- ja pensionikasv takerdunuks, sotsiaalhoolduse võimalused ahenenuks, elukvaliteet langenuks ? selline oleks Soosaare meelest Eesti tulevik ilma NATOta. Must stsenaarium ei käivitunud, nagu teame möödunud neljapäevast. Eestil ei tarvitse enam peljata üksijäämist nagu 1939. aastal, kirjutab Soosaar.

Hetkel kuum