Sulev Oll • 26. november 2002 kell 12:16

Greiner Packaging Estonia AS jõuab esmakordselt kasumisse

Greiner Packaging Estonia AS 2002. aasta käive tuleb 79 miljonit ning kasum 300 000 krooni, millega ettevõte jõuab esmakordselt kasumisse.

Greiner Packaging Estonia AS on Austria kontserni Greiner Packaging International tütarettevõte, mis alustas Eestis tegevust 1999. aasta alguses. Ettevõte toodab plastikpakendeid keemia- ja toiduainetetööstustele.

Kolme aasta jooksul on firma investeerinud Tabasalus asuvasse pakenditehasesse ligi 80 miljonit krooni. Selle investeeringu näol on tegemist suurima Austria investeeringuga Eesti majandusse.

Eestis tegevust alustanud tootmisüksuse eesmärgiks oli Baltimaade pakendinõudluse rahuldamine, Greiner Packaging Estonia tarnib oma toodangut lisaks Baltimaadele ka Venemaale, Ukrainasse, Soome ja Rootsi. Eksport moodustab 75% käibest.

Eestis toodetavasse pakendivalikusse kuuluvad kanistrid, ketshupi- ja majoneesipudelid, jogurtitopsid, margariinikarbid, salatikarbid jm. Klientidel on kontserni toodangust võimalik valida enam kui 1500 eri pakendilahenduse vahel.

Tabasalu tehase tootmisvõimsus on 20 miljonit ühikut erinevaid pakendeid kuus. Ettevõttes töötab 80 inimest, olles sellega üks Harku valla suurimaid tööandjaid.

Greiner Holding on perefirma, mis loodi Austrias 1899. aastal. Täna kuulub kontserni 95 ettevõtet üle maailma. 2001. a. oli kontserni Greiner Group käive 600 miljonit EUR, andes tööd üle 5100 inimesele.

Greiner Packaging International on Euroopa üheks juhtivaks pakenditootjaks, omades lisaks Eestile tehaseid ka Poolas, T?ehhis, Austrias, ?veitsis, Ungaris ja Rumeenias.

Hetkel kuum