• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Astmelist tulumaksu välistav Kallas ihkab Savisaarest eemale tõmbuda

  Reformierakond kinnitab, et ei sõlmi koalitsioonilepet, milles lubatakse senise ühtse 26protsendilise tulumaksu asemel astmelist.

  Reformierakonna esimees peaminister Siim Kallas deklareeris oma parteilehele Paremad Uudised antud intervjuus, et hoidumine astmelise tulumaksu kehtestamisest on erakonna ainus eeltingimus valimisjärgsete koalitsioonide sõlmimisel.
  ?See on koht, kus kompromissi ei tule,? ütles Kallas, kelle meeskond on juba mõnda aega pead murdnud, kuidas 2003. aasta märtsis aset leidvate Riigikogu valimiste eel Keskerakonnaga koalitsioonis oleva erakonna hägustuma kippunud identiteeti säilitada. Keskerakond on astmelise tulumaksu kehtestamise eestvedaja.
  Kallase sõnul saab maksuteemast valimiste peamine valikuküsimus. ?Sisuliselt on Riigikogu valimiste näol tegemist maksureferendumiga,? ütles ta parteilehes. Reformierakond kavatseb valimistel teha panuse üksikisiku tulumaksu langetamisele 20 protsendini.
  Kallas möönis Postimehele, et tulumaksuküsimus on koalitsiooni kõige suurem erimeelsus ka täna ning praeguse koalitsioonileppe kavandamisel lepiti kohe alguses kokku, et maksunduse teema lükatakse edasi kevadiste valimisteni.
  Kallas ise väidab, et koostöö Keskerakonnaga ei ole Reformierakonna identiteeti hägustanud. ?Kuigi Reformierakonda Tallinna valimistulemuste puhul häirib, et vahe koalitsioonipartneriga on selgelt nende kasuks, oleme üle Eesti, kaasa arvatud Tallinnas, saanud parema tulemuse kui 1999. aasta valimistel,? rääkis Kallas. ?Võtame ühed valimised korraga. Me ei ole taganenud meile olulistest põhimõtetest.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.