• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA-lt ettepanek kaubandustollide alandamiseks

  USA kaubandusvolinik Robert Zoellick tegi eile ettepaneku kaotada aastast 2015 kõik tollid tööstuskaupadele.

  Aastaks 2010 ei tohiks tollid ületada 8%. Ettepanekuga püütakse anda uut hoogu WTO Doha vabakaubanduskõnelustele, mis juba aasta tagasi, kuid kus olulist edasiminekut pole toimunud. Kõnelustevoor peaks lõppema 2005. aastaks.
  Ettepaneku võtsid leigelt vastu nii arengumaad, kelle tööstuskaupade eksport on väike, kui Euroopa Liit, kes hindas ettepaneku ebarealistlikuks.
  ?Tööstuskaupadele kehtestatud tollid on arenguriikidele oluline sissetulekuallikas ning ainus, mis USA vastu pakub, on alandada tekstiilikaupade imporditolle aastaks 2010 17,5 protsendilt 5,5 protsendile,? ütles ELi kaubandusvolinik Pascal Lamy. Tema sõnul on EL teinud arengumaade heaks oluliselt enam kui USA oma pakkumisega ? peale relvade on kõigi kaupade import arengumaadest tollivaba, vahendab Dagens Industri.
  Rober Zoellick väidab, et arengumaad maksavad aastas tollideks 80 miljardit dollarit, samas kui 70% kaubandusest toimub nende endi vahel.
  Arengumaad omakorda ootavad nii USA-lt kui Euroopa Liidult esmalt suurte põllumajandustoetuste kaotamist, enne kui on valmis tööstuskaupade tolle arutusele võtma. Suures osas seisavad kõnelused Euroopa Liidu taga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Soojaleti plastist toidukarbid saavad suvel külge krõbeda hinnasildi
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.