• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mart Kalm: Valdav osa uuselamurajoonidest on kui kassikontsert

  Kunstiajaloolane Mart Kalm taunib eramuehitajate seas lokkavat maitsetust ja nimetab suuremat osa uuselamurajoonidest trööstituks 'kassikontserdiks'.

  Eesti üks arhitektuurikunsti juhtivaid asjatundjaid kunstiakadeemia professor Mart Kalm hindab suurt osa uutest elamurajoonidest arhitektuuri poolest kassikontserdiks, kus puudub asulapildi ühtsus ja elukeskkonna terviklikkus.
  'See, mis meie uutes elamurajoonides praegu valitseb, ei ole mitte demokraatia, vaid pigem kultuuritu anarhia,? iseloomustab Kalm esmaspäeval ilmuvas kinnisvararubriigis Eesti elamuehituses valitsevat olukorda.
  Teiste seast eredamalt paistab Kalmu arvates silma Tallinna linna osalusega Aaviku elurajoon, mida professor peab üheks omapärasemaks ja kvaliteetsemaks nüüdisajal loodud elukeskkonnaks pealinnas. Mart Kalm toob tänastele elamuarendajatele eeskujuks nö eestiaegseid ning 1950ndatel aastatel rajatud individuaalelamurajoone, mis näevad täiesti stiilsed välja, kuna nende projekteerimisel on järgitud asulaterviklikkuse kontseptsiooni.
  'Kui näiteks Teelahkme on täiesti tavaline kinnisvaraküla, kus on väga prosta arhitektuur, siis Aavikul on olnud konkurss, et saada sinna originaalarhitektuuriga uusi majatüüpe,' märgib Kalm.
  Täispikkuses intervjuud professor Mart Kalmuga saab lugeda esmaspäeval ilmuvast äripäeva kinnisvararubriigist. Samas tuleb pikemalt juttu ka kodumaja otsija vlikuvõimalustest, ära on toodud Aaviku elurajooni individuaalelamute ja kruntide hinnakujunduse analüüs võrdluses analoogiliste käimasolevate arendusprojektidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.