Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
PM: Värskelt röstitud kohvioad on menukas jõulukaup
Värskelt röstitud kohviube müüv OÜ Rahviki ootab, et nende aroomirikaste ubade müük suureneb jõulude ajal kaks ja pool korda.
Juba praegu on OÜ Rahviki kaasosanik Kaupo Kõverjalg täheldanud, et värskelt röstitud kohviubade müük on Eestis kahe aastaga kasvanud ligi kaks korda, kirjutab Postimees.
Tõsi, jõulukuul aitavad müüki muu hulgas suurendada suurettevõtete klientidele tehtavad maitsekohvi kingitused.
Kõverjalg toob kohvioad Eestisse Hamburgist. Sinna toovad kohviubade müüjad erinevates maailma riikides kasvatatud Arabica kohviube, mida kohapeal röstitakse. Samuti valmistavad firmad USAst toodud maitseainetega maitsekohvi.
Võrreldes tavaliste kohviubadega on Hamburgist ostetud oad kvaliteetsemad, ube pihku võttes ei leia nende hulgast ühtegi defektiga uba.
Rahvikil on lisaks edasimüüjatele kolm oma kohvikauplust, kus saab maitsekohvi kohapeal proovida. Kohvikauplustes valikut tehes ei tasu erinevatest maadest pärit kohvide puhul lihtsalt juua Egiptuses, Brasiilias või Keenias valminud kohvi, need tasub hoopis kokku segada. ?Iga riigi toodangul on spetsiaalsed omadused - värv, lõhn ja maitse -, mis kokku segades annavad parima tulemuse,? lausus ta.
Kontoris kohvi joovatel inimestel ei maksa Kõverjala sõnul igapäevast kohvi jätta ühelgi juhul kuumale plaadile kauemaks kui pooleks tunniks, sest siis hakkavad seal toimuma kahjulikud keemilised protsessid. ?USA kohvikutes tuleb pooletunnise seismise järel kohv ära valada,? lausus ta.