• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa rõõmustab ja Bally kurvastab

  Pole halba ilma heata ning vastupidi. Nii ka möödunud nädalal, kui Hansapanga aktsia peadpööritav tõus Toomase südant soojendas ning Bally Total Fitnessi aktsia liikumine teda reaalsusse tagasi tõmbas.
  Möödunud nädala jooksul tõusis Hansapanga aktsia 15,65 krooni võrra, või nagu Euroopasse pürgivale eestlasele oleks harjutamise tarvis mõttekam öelda ? täpselt ühe euro jagu. Ainuüksi antud aktsiapositsioon aitas tõsta Toomase portfelli nädalaga enam kui 8600 krooni võrra. Üleeile õhtuks, kui kõrvaloleva tabeli näitajad fikseeritud said, kasvas Hansapanga aktsia osakaal väärtpaberiportfellis rekordilise tasemeni. Nimelt 13,1ni, mis peaks Toomase portfellis olema läbi aegade suurim ühe aktsiapositsiooni osakaal. Mõnevõrra tegi niivõrd suureks kasvanud väärtpaberi osakaal Toomast rahutuks, kuid samas, miks peaks senini end igati õigustanud investeeringu maha müüma. Ehk nagu äraleierdatud, kuid kuldne investeerimisprintsiip ütleb: pane oma kahjumis positsioonid kiiresti kinni ning lase headel investeeringutel areneda. Sõnamulin sõnamulinaks. Tegelikult on reaalne elu Toomasele näidanud, et õigeid otsuseid on väga raske teha. Möödunud nädalal oli nimelt taas mustaks lambaks Bally Total Fitness. Kui fitness-ketti haldava firma aktsia novembris 6 dollarilt 9 dollarini tõusis ning Toomas ennast juba süüdistama hakkas, et ta Bally aktsiaid pole endale juurde ostnud, siis üleeile tabas teda USA suunast taas prahmakas. Nimelt teatas Bally, et ta lahkuva juhatuse esimehe kohale astub praegune ettevõtte tootmisdirektor ning vana juhi minemasaatmine läheb kõikvõimalike kompensatsioonidega maksma 0,17 dollarit aktsia kohta. On see nüüd aktsionäride suhtes üles näidatud ülbus või aus ülestunnistus ? mine võta kinni. Igatahes väärtpaber kaotas päevaga ligi viiendiku ning maksis Toomase portfellile päevaga üle 5000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.