• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kümnendik veofirmasid ei maksa töötasu

  Aastal 2000 oli see protsent veelgi kõrgem, sest töötasusid ei deklareerinud 170 ettevõtet, selgus eile Äripäeva koraldatud transporditeemalisel seminaril.
  Töötasu keskmine (koos sotsiaalmaksuga) väljamakse kuus oli 2000. aastal oli 2600, eelmisel aastal 2900 krooni.
  Kaupade maanteeveoga tegelevate äriühingute keskmine käive eelmisel aastal oli 4,9 miljonit krooni.
  Võrreldes 2000. aastaga on keskmise käibe number 0,7 miljoni krooni võrra tõusnud. Aastal 2000 oli Eesti maanteevedajate kogukäive 5,6, eelmisel aastal 6,6 miljardit krooni.
  Kokku on Eestis kaupade maanteeveo põhitegevusega deklareerinud 1400 äriühingut, neist enamus deklareeris ka käivet.
  Eesti liitumise järel Euroopa Liiduga tuleb esmalt kaks aastat üldist üleminekuperioodi, järgneb kaks aastat valikulist üleminekuperioodi ja aasta valikulist ja põhjendatud üleminekuperioodi, rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi ja logistika osakonna talitusejuhataja Toomas Leetjõe. Rahvusvaheliste maanteevedude turg avatakse Eestile liitumishetkel.
  Eesti tollil on e-tollimise lepingud sõlmitud 52 firmaga. ?E-tollimist võimaldatakse ainult usaldusväärsetele firmadele,? sõnas tolliameti peadirektor Aivar Rehe.
  Tänavu oktoobris moodustasid elektroonselt esitatud tollideklaratsioonid 13 kõigist deklaratsioonidest. Prognoosi kohaselt suureneb see protsent järgmisel aastal vähemalt kahekordseks.
  Rehe andmetel suureneb Eesti rakendatatavate tariifsete meetmete arv Euroopa Liidus sajakordselt. ?Kui Eesti rakendab praegu ligikaudu sadat tariifset meedet, siis Euroopa Liit umbes 100 000,? sõnas ta.
  Tariifsete meetmetena nimetas Rehe kvoote ja dumpinguvastaseid tollimakse, mittetariifseteks meetmeteks aga koguselisi piiranguid ja keelde kindlatele kaupadele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.