12. detsember 2002 kell 9:05

Maksupeatükk vaikib investeeringute maksuvabastusest

Eesti ja Euroopa Liidu poolt kokkulepitud maksupeatükis pole sõnagi maksuvabastuse jätkumisest investeeringutele.

Huvitav on see, et ehkki räägitakse aktiivselt maksuvabastuse jätkumisest investeeringutele Euroopa Liidu tingimustes, ei ole Eesti ja Euroopa Liidu poolt kokkulepitud maksupeatükis sellest sõnakestki kirjas.

Samas on maksupeatükis midagi sõnaselgelt kirjas, millest aga Eesti poliitikud vaikivad. Nimelt on Euroopa Liit võtnud seisukoha ning Eesti sellega ka nõustunud, et 2008. aasta lõpuks peab Eesti loobuma oma kasumijaotusmaksust dividendidelt ehk senisest süsteemist, mille kohaselt Eesti äriühingute tulu maksustatakse selle jaotamise hetkel.

Pikemalt loe Eesti maksusüsteemist Euroopa Liidu kontekstis advokaadibüroo HETA rahvusvaheline maksukonsultandi Erki Uustalu artiklist 16. detsembri Ärikoolituse rubriigis.

Hetkel kuum