• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brändi või konjak

  Lugesin 11. detsembri Äripäeva tagaküljelt artiklit "Alkoholikampaania kesklinna kioskis". Muidu igati asjalikus ja ajakohases artiklis pälvis minu tähelepanu ja jäi häirima üks lause: ?Ulõbkat ja Ledat degusteerinud inimesed väidavad, et ravimtaimeekstrakte sisaldavad hambaeliksiirid ei erine konjakitest millegi muu kui kaubamärgi maine poolest?. Artikli kontekstis jääb mulje, et tegu on seda ala tundvate inimestega või lausa ekspertidega. Samuti jääb mulje, et konjaki näol ongi tegemist analoogse odava vedelikuga, mille pakendile tootjad kleebivad ?mainekate kaubamärkidega? etiketid, et siis selliselt kõrget hinda küsida. See mulje polnud ilmselt (loodetavasti) tahtlikult tekitatud, aga tavainimesele ta enam-vähem sellisena paistab. Samuti peaks alati sellistel puhkudel oma allikate käest täpsustama, kas silmas peetakse tõesti konjakeid (toodetud Cognac?i regioonis Prantsusmaal) või mõeldakse ?konjaki? all endiselt N. Liidu ajal neiks peetud Belõi Aisti, Pliskat. Neil jookidel võib tõesti olla rohkem ühist artiklis mainitud eliksiiride kui konjakitega. Konjaki olemuse võtab lühidalt kokku järgmine lause: ?Kõik konjakid on brändid, aga mitte kõik brändid ei ole konjakid?.
  Autor: Rain Meier
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".