13. veebruar 2003 kell 8:41

Riigi Keila-Joa suvilad pandi 26 mln krooniga oksjonile

Rahandusministeerium kuulutas täna välja riigile kuulunud Keila-Joa suvilate müügi 26 miljoni krooni eest.

Avaliku kirjaliku enampakkumise käigus müüakse Harju maakonnas Keila vallas Meremõisa külas kaks kinnisasja. Kinnisasjade alghind on kokku 26 miljonit krooni, pakkumiste esitamise tähtaeg on 13. märts.

Pakkumises võivad osaleda füüsilised ja juriidilised isikud. Enampakkumise tagatisraha suurus on 10 protsenti alghinnast.

Keila-Joa puhkeala esimese katastriüksuse pindala on 328 617 ruutmeetrit ja sellel asuvad majad, mida on kasutanud või kasutavad osaliselt ka praegu mitmed kõrged riigiametnikud. Keila-Joa puhkeala kolmanda katastriüksuse pindala on 6802 ruutmeetrit ja sellel asuvad puhastusseadmed.

Keila-Joa puhkeala müümist arutati juba 2001. aastal, erinevatel põhjustel ei suudetud aga müügiga alustada. Mullu augustis otsustas valitsus, et Riigikantselei, kellele riigivara valitsejana nimetatud puhkeala kuulus, annab selle Rahandusministeeriumi haldusesse.

Rahandusminisreerium koos Riigi Kinnisvara ASiga korraldas viie kuu jooksul katastriüksuste piiride muutmise ja müügiks ettevalmistamise. Käesoleval ajal haldab Riigi Kinnisvara kogu puhkeala Rahandusministeeriumiga sõlmitud lepingu alusel. Riigi Kinnisvara on ka müügi korraldaja.

Rahandusminister Harri Õunapuu sõnul on riigile kuulunud Keila-Joa suvilakompleksi müük vältimatu, sest tegu on iganenud soodustusega, mille vajalikkust pole põhjust tänapäeval enam kuidagi õigustada.

Hetkel kuum