Sealiha suurtootjad ning töötlejad kinnitavad, et odavat ebakvaliteetset Poola sealiha kasutavad väiketööstused.
Viimased aga ütlevad, et suurt lihakogust suudavad ladustada vaid suured firmad, kirjutab Eesti Päevaleht.
Lihaliidu tegevdirektori Peeter Grigorjevi sõnul on kartus Poola liha suhtes suurem, kui asi väärt on. ?Jah, see on odav, kuid suuremad lihatööstused, nagu Rakvere, Saaremaa ja Valga, ei osta Poola liha. Seda ostavad väikesed tööstused, kel oma tapamaja puudub,? ütles ta.
Karree Lihatööstuse juhi Arnold Alberti sõnul saavad Poola liha ainult suured tööstused osta, kuna seda ei müüda mitte kilodega, vaid kümnete tonnidega, mida väikestel tööstustel ei oleks kusagil ladustada.
Artikkel jätkub pärast reklaami
?Nõo ei ole grammigi Poola liha ostnud, kuna sellel pole kvaliteeti,? ütles Nõo Lihatööstuse direktor Toomas Kruustük. ?Poola liha kasutavad vorstivabrikud, kes valmistavad väga suurtes hulkades igasuguseid vorste. Neil on suva, mis nad sinna sisse panevad, peaasi et tooraine oleks odav,? ütles ta.
Kruustüki sõnul on kogu vabariik Poola vorsti täis, kuid tarbijad ei tunne tänu samadele maitseomadustele selle erinevust. ?Need, kes Poola liha ostavad, teevad seda odavuse ajendil, teadvustamata, kui palju nad sealt kasu saavad. Ühe ja sama kaaluga vorstijuppi läheb rohkem ebakvaliteetset liha sisse kui kvaliteetset.?
Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul ostavad Poola liha mõned väikesed tööstused. ?See on pisut kehvema kvaliteediga, kuna 5?6 päeva transpordiga Poolast Eestisse rikutakse kvaliteet ära. See liha ei saa olla värske,? ütles ta. Hormi sõnul aga Poola või Eesti lihast vorstil vahet ei ole ja seda ei peagi otsima. Vahe on tema sõnul värskes lihas, mida näiteks turgudel leidub.