• OMX Baltic0,01%298,79
  • OMX Riga−0,25%890,9
  • OMX Tallinn0,14%2 055,01
  • OMX Vilnius−0,05%1 203,89
  • S&P 5000,27%6 280,46
  • DOW 300,43%44 650,64
  • Nasdaq 0,09%20 630,66
  • FTSE 1001,23%8 975,66
  • Nikkei 225−0,44%39 646,36
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%91,05
  • OMX Baltic0,01%298,79
  • OMX Riga−0,25%890,9
  • OMX Tallinn0,14%2 055,01
  • OMX Vilnius−0,05%1 203,89
  • S&P 5000,27%6 280,46
  • DOW 300,43%44 650,64
  • Nasdaq 0,09%20 630,66
  • FTSE 1001,23%8 975,66
  • Nikkei 225−0,44%39 646,36
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%91,05
  • 03.04.03, 08:59
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

EPL: Töötlejad keelduvad Poola odavat liha omaks võtmast

Sealiha suurtootjad ning töötlejad kinnitavad, et odavat ebakvaliteetset Poola sealiha kasutavad väiketööstused.
Viimased aga ütlevad, et suurt lihakogust suudavad ladustada vaid suured firmad, kirjutab Eesti Päevaleht.
Lihaliidu tegevdirektori Peeter Grigorjevi sõnul on kartus Poola liha suhtes suurem, kui asi väärt on. ?Jah, see on odav, kuid suuremad lihatööstused, nagu Rakvere, Saaremaa ja Valga, ei osta Poola liha. Seda ostavad väikesed tööstused, kel oma tapamaja puudub,? ütles ta.
Karree Lihatööstuse juhi Arnold Alberti sõnul saavad Poola liha ainult suured tööstused osta, kuna seda ei müüda mitte kilodega, vaid kümnete tonnidega, mida väikestel tööstustel ei oleks kusagil ladustada.

Artikkel jätkub pärast reklaami

?Nõo ei ole grammigi Poola liha ostnud, kuna sellel pole kvaliteeti,? ütles Nõo Lihatööstuse direktor Toomas Kruustük. ?Poola liha kasutavad vorstivabrikud, kes valmistavad väga suurtes hulkades igasuguseid vorste. Neil on suva, mis nad sinna sisse panevad, peaasi et tooraine oleks odav,? ütles ta.
Kruustüki sõnul on kogu vabariik Poola vorsti täis, kuid tarbijad ei tunne tänu samadele maitseomadustele selle erinevust. ?Need, kes Poola liha ostavad, teevad seda odavuse ajendil, teadvustamata, kui palju nad sealt kasu saavad. Ühe ja sama kaaluga vorstijuppi läheb rohkem ebakvaliteetset liha sisse kui kvaliteetset.?
Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul ostavad Poola liha mõned väikesed tööstused. ?See on pisut kehvema kvaliteediga, kuna 5?6 päeva transpordiga Poolast Eestisse rikutakse kvaliteet ära. See liha ei saa olla värske,? ütles ta. Hormi sõnul aga Poola või Eesti lihast vorstil vahet ei ole ja seda ei peagi otsima. Vahe on tema sõnul värskes lihas, mida näiteks turgudel leidub.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 6 p 6 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele