Ülo Toomsalu • 13. mai 2003 kell 6:15

EPL: Kiirust ületanud Vaher eirab ministrivannet

Autoga kihutamisega seadust rikkunud justiitsminister Ken-Marti Vaher ei kavatse järgida Res Publicale antud vannet ministrikohalt tagasi astuda.

Lubatud 90 km/h asemel 134 km/h sõitnud justiitsminister rikkus kihutamisega liiklusseadust, mistõttu tulnuks tal erakonnale antud vande kohaselt ametist tagasi astuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Enne ametisse astumist andsid Res Publica ministrid vande, kus tõotasid tagasi astuda, kui nad ei järgi seadusi. ?...luban anda endast parima, järgides seadusi ja erakonna eetikakoodeksit... Kui murran teile antud sõna, siis astun tagasi, hüvitan tekitatud kahju ning vabandan teie ning valijate ees,? kõlas vanne.

Justiitsministeerium üritas eile ministri antud vande teemat vältida. Eesti Päevalehe küsimusele, millal kavatseb Vaher tagasi astuda, vastas minister nõuniku vahendusel: ?Minister on seadusi ja erakonna eetikakoodeksit järgides andnud oma töös endast parima.?

Endine justiitsminister Märt Rask nimetas tekkinud olukorda huvitavaks. ?Võib-olla jätsid noored poliitikud valimistel ilmeksimatu mulje ja seetõttu on ühiskonna reaktsioon valulisem,? ütles Rask. ?Kui ta enda püstitatud eesmärkidele jalgu jääb, siis läheb olukord muidugi keeruliseks.?

Res Publica esimees peaminister Juhan Parts teatas BNSi vahendusel, et loodetavasti on see viimane kord, kui mõni minister liikluseeskirja rikub.

Hetkel kuum