Ülar Lauk • 13. mai 2003 kell 9:40

Halliburton tunnistas hiigelaltkäemaksu andmist

USA kompanii Halliburton tunnistas, et üks tema allüksustest - Kellogg Brown Root andis Nigeeria maksuametnikele umbes 2,4 mln dollarit pistist.

Halliburtoni pressiesindaja teatel maksti summad välja 2001-2002. aastatel soodsama maksure?iimi saamiseks. Pressiteate kohaselt kanti raha üle kompaniile, mis kuulus Nigeeria kodanikule, kes esitles end maksukonsultandina, olles tegelikult kohalike maksuorganite töötaja.

Halliburtoni kirjas SECile teatati, et pistise andmise fakt avastati KBR Nigeeria kontori audiitorkontrolli käigus. Eriti märgitakse ära, et ükski Halliburtoni tippjuhtidest asjaga seotud ei ole, süüdlased on aga vallandatud.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2003/05/13-40-03.html>

Hetkel kuum