Ülo Toomsalu • 15. mai 2003 kell 6:25

EPL: Kihnu liikluse sagedamaks muutmine on takerdunud

Pärnu maavalitsuse plaan parvlaevad Kihnu ja mandri vahel kaks korda päevas käima panna on takerdunud.

?Parvlaeva Jõnn kaptenile ei sobinud Pärnu maavalitsuse tingimus, et ta sõidaks paaritutel kuupäevadel kaks korda päevas Kihnu-Munalaiu liinil,? ütles Pärnu maavalitsuse majanduse arengu osakonna juhataja Heiki Mägi Eesti Päevalehele.

Maavalitsuse eesmärk on, et laevad käiksid Kihnule kaks korda päevas. Paaritutel kuupäevadel Jõnn ja paariskuupäevadel Reet. ?Läbirääkimised on pooleli ja me ei pane ust Jõnni ees kinni,? ütles Mägi.

?Pärnu maavalitsuse soov oli anda võrdne võimalus mõlemale laevale,? ütles OÜ Kihnu Veeteed osanik Annely Akkermann.

Jõnn oleks Akkermanni sõnul vedanud rahvast Munalaiult ja uus laev Reet oleks toonud rahva Pärnust Kihnu. ?Kuna Jõnni kapten Leas ei olnud maavalitsuse pakutud tingimustega nõus ja vastavale lepingule alla ei kirjutanud, telliti üks reis paarituteks kuupäevadeks parvlaevalt Reet. Leasi soov oli saada kõik reisid Jõnnile.?

Reet väljub Kihnust kell 9.00 ja tagasi sõidab tööpäevadel 17.00. Laupäeval peatub laev Pärnus vaid pooleks tunniks.

Jõnni kaptenit ja Kihnu vallavanemat Johannes Leasi ei olnud võimalik kätte saada, sest ta viibis politseis eeluurimise all. ?Leasi on keskkriminaalpolitsei poolt kinni peetud kuriteos kahtlustatavana,? ütles Pärnu politsei prefektuuri korrakaitse juhtivinspektor Feliks Linnu.

Hetkel kuum