Kuigi forellikasvatused pakuvad värsket maiuspala aasta läbi, algas õige grillhooaeg alles mais.
?Sellesuvine forellipüügi hooaeg algas eelmisel nädalal,? ütles Eesti Päevalehele Jõgisoo forellipüügi juhataja Ülle Ragel. Eelmisel aastal algas see tänu soojale kevadele juba aprillis, lisas ta.
?Eelmise aasta forellipüügi hooaeg kestis septembri lõpuni. Kolme tegevusaasta jooksul oli eelmise aasta väga kuiv suvi ja külm talv meie jaoks kõige raskem aasta,? lisas Ragel.
Jõgisool saab Rageli sõnul lisaks forellile püüda ka karpkala ja angerjat. Soovija tasub kala eest pärast püüdmist eluskaalu järgi. Hinna sees on nii püügivahendite kasutamine kui ka kala küpsetamine suitsugrillil. Kuigi suvi on külastajate tippaeg, ei puudunud ka sel talvel kliente, kes trotsisid käredat külma.
Artikkel jätkub pärast reklaami
?Kala käivad meil inimesed aasta ringi püüdmas. Talvel on neid lihtsalt vähem. Uus hooaeg algas meil sel aastal koos ilusate ilmade saabumisega,? ütles Jaagu Puhkemajad omanik Jaak Viirok.
Jaagu puhkemajad on Viiroki sõnul tegutsenud juba kuus aastat. Eelmisel aastal alustati pärast põhjalikke uuringuid kalakasvatusega, et pakkuda puhkajatele kala püügi ja küpsetamise võimalust.
Kui teised pakuvad kala grillimist, siis Viirok soovitab keerata kala fooliumisse ja küpsetada omas mahlas. Kuigi see võtab natuke rohkem aega kui grillimine, on tulemus parem, sest grill kuivatab kala ära.
Eelmise aasta suvel käis forellitiike uudistamas 300 inimest, kellest kolmandik ka õngitseda soovis. ?Kalapuudust karta ei maksa,? ütles Viirok.
?Avame Hüüru veskis forellipüügi hooaja sel laupäeval,? ütles Hüüru veski omanik Arno Pavel ja lisas, et ?idee esialgu baarina mõeldud kohas ka forellipüüki pakkuda, tuli alles talvel mõttesse.?