28. august 2003 • 1 min
Jaga lugu:

Ise valmiv festival

Alternatiivmuusika festival ?Pilvepillerkaar? on vähem tuntud muusikute kogunemispaik, mis veab ennast ise.

Eesti keskmise muusikalise maitsega inimestele tundmatud ansamblid saadavad sõpradele plaate oma värske loominguga ja trügivad festivalile esinema. Samuti vanemad, originaalmuusikat loovad muusikud panevad pead kokku ja teevad uut muusikat.

Festival on alati toimunud augusti viimasel nädalavahetusel alates 1998. aastast. Üritusele reklaami põhimõtteliselt ei tehta, plakateid ei trükita ja publikut ei oodata, nii sõnastas selle Heikki Tikas Beggars ansamblist Farm, kes algusaastatest peale festivalist osa võtnud.

Esinejate valik toimub subjektiivselt, vanade festivalil olijate isiklikust arvamusest lähtuvalt. Kogu üritus korraldatakse ilma rahata. Esinejaid ei tasustata, publikule puudub pilet. Tegemist ei ole heategevusüritusega, siin aidatakse ikka iseennast. Festivalil ei kohta ühtki plakatit sponsorlogodega.

Mida aastad edasi, seda enam tundub olevat Eestis inimesi, kes ei ole rahul Raadio 2, Elmari või isegi Vikerraadio muusikamaitsega. Neile see üritus mõeldud ongi.

Autor: Kaja Kann

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt