• OMX Baltic−0,25%295,41
  • OMX Riga0,58%906,65
  • OMX Tallinn−0,24%2 036
  • OMX Vilnius−0,04%1 201,36
  • S&P 5000,19%6 382,79
  • DOW 30−0,02%44 622,43
  • Nasdaq 0,42%21 187,73
  • FTSE 1000,01%9 136,94
  • Nikkei 225−0,05%40 654,7
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,31
  • OMX Baltic−0,25%295,41
  • OMX Riga0,58%906,65
  • OMX Tallinn−0,24%2 036
  • OMX Vilnius−0,04%1 201,36
  • S&P 5000,19%6 382,79
  • DOW 30−0,02%44 622,43
  • Nasdaq 0,42%21 187,73
  • FTSE 1000,01%9 136,94
  • Nikkei 225−0,05%40 654,7
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,31
  • 29.08.03, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Vihma uppuv kuursaal

Menüüga tutvumine ja tellimine võttis seekord rohkem aega kui kunagi varem ? niisugust kirjanduslik-muusikalist põimikut menüü rolli täitmas pole iial varem näinud: kokteilid kui muusikaajaloo leksikon. Toitudele ja jookidele nimede leidmisel oli inspiratsiooni saadud nii eelmise linnapea värvikast isiksusest kui Eesti rahva mütoloogiast.
Aga sellist rahvalikku plärabarokki on meie söögikohtades piisavalt palju, et selle vastu immuunsus tekiks, nii ei tekitanud isegi tissijook erilist õudu.
Vihm aga kogus hoogu, juba asetati maha esimesi kausse kaitsmaks kaunilt restaureeritud parkettpõrandat laest tilkuva vee eest. Sööjate meeli ülendas viiuldaja, esitades heatasemelist populaarklassikat.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Dekadentlik ümbrus häälestas vahuveinile ja suitsulõhele. Imeilusaks rosetiks keeratud külmsuitsulõhe viilud serveeriti koos kartulikoogi ja värskekurgisalatiga ? napp, kuid harmooniline kooslus, kus lihtsad maitsed üksteist sobivalt täiendasid.
Vihm muutus järjest tihedamaks ja juba käisid ettekandjad hiigellappidega põrandat kuivatamas. Viiuldajagi pidi laudade vahel ringi liikudes laest langevate veejugade eest kõrvale põiklema.
Meie jätkasime veise sisefilee noisettidega, lisandiks veini-seenekaste ning vürtsikad kartulid, ja õhukeses filotaignas küpsetatud lõhega, lisandiks ingveri-koorekaste ja kartulivorm.
Mõlemad road olid tugevalt üle keskmise, kuid päris täiuslik nauding jäi sündimata. Nii veiseliha kui lõhe oleksid maitses võitnud, kui neid oleks mõnevõrra vähem küpsetatud.
Klaasikaupa pakutava veini hulgast ei leidnud päris sobivat paarilist õieti kummalegi roale.
Väljas ja sees oli nii palju vett, et kuursaal sarnanes rohkem uppuva laeva kui restoraniga. Kahju, et viiuldaja ei taibanud etteplaanitud repertuaarist lahti öelda ja lõpetuseks Titanicu põhjamineku menumeloodiat ?My heart will go on? mängida.
Veel on kahju, et enne, kui õhtusöögiga lõpuni jõudsime, hakati kolinal mööblit kokku tõstma. Vaatamata sellele, et neli laudkonda õhtut nautisid ja kell polnud veel üksteistki.
Rajuilm ja viiulimuusika koos hea toiduga muutsid õhtusöögi siiski selle suve üheks gastronoomiliseks tippsündmuseks.
Ettekandjate kinnitusel käib selline veeshow nüüd juba iga vihmahooga kaasas. Jääb ainult loota, et kuursaali heatasemelist kööki koos suurepärase kokaga lõpuks merre ei uhuta.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    1 k 17 p 11 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele