Menüüga tutvumine ja tellimine võttis seekord rohkem aega kui kunagi varem ? niisugust kirjanduslik-muusikalist põimikut menüü rolli täitmas pole iial varem näinud: kokteilid kui muusikaajaloo leksikon. Toitudele ja jookidele nimede leidmisel oli inspiratsiooni saadud nii eelmise linnapea värvikast isiksusest kui Eesti rahva mütoloogiast.
Aga sellist rahvalikku plärabarokki on meie söögikohtades piisavalt palju, et selle vastu immuunsus tekiks, nii ei tekitanud isegi tissijook erilist õudu.
Vihm aga kogus hoogu, juba asetati maha esimesi kausse kaitsmaks kaunilt restaureeritud parkettpõrandat laest tilkuva vee eest. Sööjate meeli ülendas viiuldaja, esitades heatasemelist populaarklassikat.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Dekadentlik ümbrus häälestas vahuveinile ja suitsulõhele. Imeilusaks rosetiks keeratud külmsuitsulõhe viilud serveeriti koos kartulikoogi ja värskekurgisalatiga ? napp, kuid harmooniline kooslus, kus lihtsad maitsed üksteist sobivalt täiendasid.
Vihm muutus järjest tihedamaks ja juba käisid ettekandjad hiigellappidega põrandat kuivatamas. Viiuldajagi pidi laudade vahel ringi liikudes laest langevate veejugade eest kõrvale põiklema.
Meie jätkasime veise sisefilee noisettidega, lisandiks veini-seenekaste ning vürtsikad kartulid, ja õhukeses filotaignas küpsetatud lõhega, lisandiks ingveri-koorekaste ja kartulivorm.
Mõlemad road olid tugevalt üle keskmise, kuid päris täiuslik nauding jäi sündimata. Nii veiseliha kui lõhe oleksid maitses võitnud, kui neid oleks mõnevõrra vähem küpsetatud.
Klaasikaupa pakutava veini hulgast ei leidnud päris sobivat paarilist õieti kummalegi roale.
Väljas ja sees oli nii palju vett, et kuursaal sarnanes rohkem uppuva laeva kui restoraniga. Kahju, et viiuldaja ei taibanud etteplaanitud repertuaarist lahti öelda ja lõpetuseks Titanicu põhjamineku menumeloodiat ?My heart will go on? mängida.
Veel on kahju, et enne, kui õhtusöögiga lõpuni jõudsime, hakati kolinal mööblit kokku tõstma. Vaatamata sellele, et neli laudkonda õhtut nautisid ja kell polnud veel üksteistki.
Rajuilm ja viiulimuusika koos hea toiduga muutsid õhtusöögi siiski selle suve üheks gastronoomiliseks tippsündmuseks.
Ettekandjate kinnitusel käib selline veeshow nüüd juba iga vihmahooga kaasas. Jääb ainult loota, et kuursaali heatasemelist kööki koos suurepärase kokaga lõpuks merre ei uhuta.