• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aivar Rehe: Maksukontroll keskendub neile, kes pole end parandanud

  Maksukontrolli põhimõtteks kujuneb see, et kontrollobjekte tuleb valida nende seast, kellele on antud võimalus enda parandamiseks, kuid kes pole seda teinud.

  Nii väidab homses Äripäevas ilmuvas kommentaaris maksuameti peadirektori ametikohal tegutsev Aivar Rehe.
  ?Kuigi maksukontrollid on muutunud aasta-aastalt keerukamaks ja rohkem aeganõudvamaks, ei too see kaasa maksuamnestiat,? seisab kommentaaris. ?Pigem muutub olemasolevat ressurssi arvestades kontrollitavate valik täpsemaks ning juba ette tühistamistele kuuluvate maksuotsuste tegemisele peab lõpp saabuma.
  Maksuameti ülesanne ei ole iga hinna eest ja üliagaralt maksuotsuste tulemusel riigikassat täita, peaeesmärgiks on võetud maksumaksjate distsipliini kasv ehk maksude vabatahtlik maksmine. Trahvid ja maksuotsused moodustavad vaid tühise protsendi kõigist riigieelarve tuludest, samas on maksude vabatahtlik laekumine võrreldes eelmise aastaga kasvanud ligi 13 protsendi ehk enam kui 3 miljardi krooni võrra. Seega kujunebki juba 2004. aastal maksukontrolli põhimõtteks: kontrollobjekte tuleb valida selliste maksukohustuslaste seast, kellele on antud võimalus enda parandamiseks, kuid kes on selle võimaluse kasutamata jätnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.