20. oktoober 2003 kell 11:24

Kalevi väike tulekahju seiskas kompvekiliinid

Täna hommikul toimus põleng ASi Kalev elektrialajaamas, inimesed, tootmisseadmed ja hooned kannatada ei saanud, teatas ettevõte.

Tegemist oli lokaalse põlenguga alajaamas, kus põles madalpinge jaotla üks jaotuskilp. Liinid praegu Kalevis ei tööta, toimub vaid toodangu pakendamine. Kalevi suhtekorraldusjuhi sõnul katkes elektrikatkestuse tõttu küll kommide tootmine, ?okolaad hangus tootmisliinidel, kuid see on võimalik uuesti üles sulatada. Kahjustuse täpne ulatus on selgitamisel.

AS Kalev tootmisjuhi Astrid Bokmanni kinnitusel jätkub töö ettevõtte tootmisjaoskondades, kus toimub varem valmistoodetud kompvekkidest jõulutoodangu pakendamine. 'Pärast juhtunueelse olukorra taastamist jätkub kohe tavapärane tootmistegevus', lisas ta. Samuti toimub ettevõtte valmiskauba laos plaanipärane tellimuste komplekteerimine ning kaupade väljastamine klientidele.

'AS Kalevile põlengu tõttu tekkinud kahjud leiavad hüvitamist kas alajaama seadmete hankijate või kindlustusandjate poolt', rääkis ettevõtte rahandusjuht Tarmo Maasikamäe. Ettevõttel on sõlmitud nii ärikatkemiskindlustus- kui ka varakindlustusleping, samuti kehtib uuel tootmishoonel ehitajapoolne garantii. Maasikamäe sõnul on täna veel raske hinnata kahjude ulatust.

Hetkel kuum