21. oktoober 2003 kell 14:19

Arco Vara: süvenes oht äripindade vakantsusele

Arco Vara hinnangul süvenes III kvartalis oht büroo- ja äripindade vakantsusele.

?Juhul, kui valmib hetkel plaanitud maht uusi kontoripindasid, prognoosin turu keskmise vakantsuse suurenemist,? kommenteeris Arco Vara hindamisgrupi juht Tõnu Luts seda, et äripindade hindade ja nõudluse osas olulist muutust ei toimunud, kuid kohe kerkivad uued hooned.

III kvartalis kiirenes sellise hoonestamata maa müük, mis sobib ettevõtete endi tootmis- ja laopindadele.

Luts ütles, et tüüpkorterite osas jätkus III kvartalis mõõdukas kauplemine, kuid selget hinnatõusu liialt lühikese perioodi tõttu täheldada ei saanud. Käis aktiivne uute korterite müük, kus elamispinnad leidsid omaniku enne ehitustööde lõppemist. Müüki tuli üha rohkem hoonestamata elamukrunte. ?On täheldatav teatav surve müügiperioodide pikenemisele,? ütles Luts.

Hetkel kuum