• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börse hirmutavad nõrgad majandustulemused

  Euroopa börse on täna keskpäevaks hirmutanud mõned nõrgad kompanii majandustulemused ning viinud juhtivad börsiindeksid umbes 1,5% langusse.

  Euroopa suurim pooljuhtitootja STMicroelectronic on peale kolmanda kvartali kahjumi teatavaks tegemist alustanud langusega. Kompanii, millele teevad muret tugevnev euro ja langavad pooljuhtide hinnad, oli keskpäevaks ligi 5% miinuses.
  Nestle SA, mille käive langes aasta üheksa kuuga tänu dollari nõrkusele Shveitsi frangi vastu 2,4% pole samuti täna börsil hiilanud. Keskpäevaks oli maailma suurima toiduainetekompanii aktsia langenud 1%, tasemeni 297 Shveitsi franki.
  Nestle üheksa kuu käive ulatus 64,6 miljardi frangini (660 miljardi kroonini).
  Kolmanda kvartali käive seevastu aga tõusis 5,3%, kuna Euroopa kuumalaine põhjustas Haagen-Dazs jäätise ja Poland Spring vee tugevat müüki.
  Tugeva euroga oli kimpus ka L"Oreal SA, mis oli keskpäevaks langenud 2,8%, tasemeni 60,65 eurot. Maailma suurim kosmeetikatarvete tootja kolmanda kvartali müük langes 1,8%, ulatudes 3,4 miljardi euroni. Number ühtis analüütikute ootustega.
  Investeerimispank Morgan Stanley kärpis reklaamifirmade nagu Havas SA, WPP Group Plc ja Publicis Groupe SA reitingud. Kõik olid keskpäevaks odavnenud 2% ringis.
  ?Lühiajaliselt on tulnud mõned pettumust valmistanud majandustulemused. Kõik head uudised on turu arvates üldiselt juba aktsiahindades sees,? ütles E*TRADE Securities Limited aktsiastrateeg Rupert Thompson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mart Parind: Brexit tähendab Brexitit. Kõigile. Ka juriidiliselt Prantsusmaal elav britt jäi mõlemas riigis valimisõiguseta
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Läti börsil saab tänasest märkida uut finantsettevõtet
Investoritelt on raha kaasamas Läti finantsettevõte INDEXO, kes kaasab börsilt ligi 7,5 miljonit eurot.
Investoritelt on raha kaasamas Läti finantsettevõte INDEXO, kes kaasab börsilt ligi 7,5 miljonit eurot.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Seeder: kui ühisosa ei leita, siis koalitsiooni ei sünni
Esmalt plaaniti enne võidupüha koalitsioonileppes ühine keel leida, kuid nüüd ei saa kindel olla, et koalitsioonilepe veel sel kuulgi sõlmitakse. Lahkarvamustel ollakse eestikeelsele haridusele üleminekul, peretoetustes ja ka elektrituru reformis.
Esmalt plaaniti enne võidupüha koalitsioonileppes ühine keel leida, kuid nüüd ei saa kindel olla, et koalitsioonilepe veel sel kuulgi sõlmitakse. Lahkarvamustel ollakse eestikeelsele haridusele üleminekul, peretoetustes ja ka elektrituru reformis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.