23. oktoober 2003 kell 11:30

Euroopa börse hirmutavad nõrgad majandustulemused

Euroopa börse on täna keskpäevaks hirmutanud mõned nõrgad kompanii majandustulemused ning viinud juhtivad börsiindeksid umbes 1,5% langusse.

Euroopa suurim pooljuhtitootja STMicroelectronic on peale kolmanda kvartali kahjumi teatavaks tegemist alustanud langusega. Kompanii, millele teevad muret tugevnev euro ja langavad pooljuhtide hinnad, oli keskpäevaks ligi 5% miinuses.

Nestle SA, mille käive langes aasta üheksa kuuga tänu dollari nõrkusele Shveitsi frangi vastu 2,4% pole samuti täna börsil hiilanud. Keskpäevaks oli maailma suurima toiduainetekompanii aktsia langenud 1%, tasemeni 297 Shveitsi franki.

Nestle üheksa kuu käive ulatus 64,6 miljardi frangini (660 miljardi kroonini).

Kolmanda kvartali käive seevastu aga tõusis 5,3%, kuna Euroopa kuumalaine põhjustas Haagen-Dazs jäätise ja Poland Spring vee tugevat müüki.

Tugeva euroga oli kimpus ka L"Oreal SA, mis oli keskpäevaks langenud 2,8%, tasemeni 60,65 eurot. Maailma suurim kosmeetikatarvete tootja kolmanda kvartali müük langes 1,8%, ulatudes 3,4 miljardi euroni. Number ühtis analüütikute ootustega.

Investeerimispank Morgan Stanley kärpis reklaamifirmade nagu Havas SA, WPP Group Plc ja Publicis Groupe SA reitingud. Kõik olid keskpäevaks odavnenud 2% ringis.

?Lühiajaliselt on tulnud mõned pettumust valmistanud majandustulemused. Kõik head uudised on turu arvates üldiselt juba aktsiahindades sees,? ütles E*TRADE Securities Limited aktsiastrateeg Rupert Thompson.

Hetkel kuum