• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa aktsiaturgudel: raha sissevool kergitab ABB aktsiat, Venemaa kosub eilsest kukkumisest

  ?veitsi-Rootsi tööstuskontserni aktsia on vaatamata kehvadele tulemustele tõusmas. Venemaa aktsiaturud on eilse suure kukkumise järel tõusmas.

  Investorite ostuhuvi tekitas teade, et firma saab erinevatest allikatest kokku ligi 4 mld dollarit raha, mis leevendab kompanii rasket seisu ning võimaldab võlakoormust vähendada. Raha saadakse naftaseadmete üksuse müügist, aktsiate ja võlakirjade emiteerimisest.
  ABB aktsia on Stockholmi börsil kerkinud 1,51%, 40,40 Rootsi kroonile.
  Venemaa börs kukkus eile Jukose juhi vahistamise järel enam kui kümnendiku võrra, Jukose aktsia kukkus ligi 17%. Täna pärastlõunaks on RTS indeks kerkinud 4,15%, 557,27 punktile. Jukose aktsia on tõusnud 5,42%, 12,65 dollarile. Lukoili aktsia on 4,2%, UESi aktsia 7,3% ja Surgutneftgazi aktsia 5,4% plussis.
  Londonis on suure hinnahüpe läbi teinud maailma suuruselt teine tubakakompanii British American Tobacco (BAT), mille aktsia on tõusnud 11,60%, 717,06 pennile. Kompanii nõustus ühendama oma USA sigaretiäri R.J. Reynoldsiga. BAT avaldas täna ka kolmanda kvartali majandustulemused. Firma puhaskasum kukkus enam kui viiendiku võrra.
  Soomes avaldasid majandustulemused Eestiga seotud ettevõtetest HK Ruokatalo, Stockmann ja Elisa.
  Radiolinja emaettevõtte Elisa käive võrreldes möödunud aasta kolmanda kvartaliga veidi langes, kuid kahjumi asemel saadi sellel aastal kasumit. Aktsia on Helsingi börsil rallinud 10,85%, 9,30 eurole.
  HK Ruokatalo aktsia on tõusnud 1,26%, 6,45 eurole. Stockmanni aktsia on tõusnud 0,11%, 19,00 eurole. Kaubandusfirma käive langes võrreldes aasta varasemaga kolmandas kvartalis 6% ja puhaskasum 23%.
  Nokia aktsia on kerkinud 2,04%, 14,50 eurole. Nokiale allhanketöid tegeva Perlose aktsia on majandustulemuste järel kerkinud 9,20%, 6,17 eurole.
  Ericssoni aktsia on tõusnud 2,99%, 13,80 Rootsi kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.