Peeter Stamberg • 28. oktoober 2003 kell 22:00

Fedilt intresside muutust ei oodatud

Eile õhtul toimus USA keskpanga (Fed) vabaturukomitee istung, kus otsustatakse baasintressimäärade muutmise üle.

Analüütikud baasintresside muutmist ei prognoosinud. Enne eilset istungit oli baasintress 1958. aasta tasemel. Küll aga oodati, et keskpank on USA majanduse üldise sisukorra kohta positiivsemalt meelestatud, mis peaks dollari kurssi teiste peamiste valuutade suhtes kergitama. Bloomberg kirjutas, et pooled Wall Streeti analüütikud eeldavad, et intresse ei muudeta enne 2005. aastat.

Eile kukkus dollari kurss Jaapani jeeni vastu kolme aasta madalaimale tasemele. Dollar maksis 108,20 jeeni. Jeenil aitasid dollari vastu tugevneda ka spekulatsioonid, et USA rahandusminister John Snow kritiseerib nädala lõpul senatis Jaapani tegevust jeeni nõrgendamiseks. Euro suhtes oli dollar tugevnenud 1,1678 eurole ehk dollar maksis ligi 13,40 krooni.

Hetkel kuum